Un medic din Târgu-Mureș lansează prima enciclopedie a muzicii electronice românești Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 158 Vizualizări

Un medic din Târgu-Mureș lansează prima enciclopedie a muzicii electronice românești

lansare albumSeptimiu Moldovan este medic rezident anestezie și terapie intensivă la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș. Acesta e pasionat de muzica electronică și interesat să promoveze adevăratele valori ale muzicii românești. Din dorința de a afla lucruri interesante despre primii români care au experimentat și promovat muzica electronică în România, medicul a scris o carte intitulată „Enciclopedia muzicii electronice românești”, pe care o lansează în data de 8 noiembrie, la Târgu-Mureș, în J’ai Bistrot.

„Enciclopedia muzicii electronice românești” apare la Editura Digital Data Cluj și este prima carte care descrie istoria fenomenului muzicii electronice din România. Cartea cuprinde 160 de biografii și a fost scrisă cu sprijinul a peste 200 de artiști și acoperă o perioadă de aproximativ 50 de ani. Majoritatea informațiilor au fost colectate direct de la muzicieni, iar biografiile au fost construite de la zero, cu interviuri, povestiri și citate la care aceștia au contribuit în mod direct. Coperta a fost creată de către Cătălin Mihuț. În luna noiembrie, cartea se va lansa în Târgu-Mureș, Sibiu, Cluj-Napoca, București, Iași și Timișoara, cu expoziții foto, proiecții de videoclipuri și documentare, expoziții de sintetizatoare, plăci, casete și CD-uri de colecție, workshop-uri, conferințe de presă și petreceri.
Potrivit autorului cărții, proiectul este unic în România și prin intermediul acestuia se dorește a se construi o platformă culturală solidă, dar și să promoveze valorile autohtone. „Un proiect unic în România, un proiect destinat tuturor generațiilor, menit să construiască o platformă culturală solidă pentru începuturile, prezentul și viitorul muzicii electronice autohtone. Un proiect pornit din inima țării, în care s-a pus mult suflet. Esențial, vital, își propune să promoveze adevăratele valori autohtone, să facă știută istoria acestui fenomen, să încurajeze tinerii artiști, care au atât de mare nevoie astăzi de modele, într-o lume în care se promovează tot mai mult non-valorile”, a arătat Septimiu Moldovan.

„Muzica electronică se deschide ca o floare”
Muzicianul și compozitorul Adrian Enescu a transmis că muzica electronică are formă și timp. Ea se descoperă, se decodifică și se deschide ca o floare, fiind o colecție de povestiri spuse cu o voce seducătoare. „Muzica este o suprafață pe care te deplasezi în orice direcție, dar te întorci în punctul de unde ai pornit. Punctul de pornire și punctul final reprezintă întotdeauna echilibrul. Când spui syntetizator, calculator, midi, mixer, sampler, primul lucru care îți vine în minte e muzica electronică. Timpul nu e o linie dreaptă. Nu are nicio formă. Muzica electronică are și formă, și timp. Se descoperă, se decodifică, se deschide ca o floare. Muzica electronică este o colecție de povestiri pline de fantastic, farmec și îndrăzneală, spuse cu o voce seducătorare”, a transmis Adrian Enescu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE