Foto : Ciocnirea civilizaţiilor, la Papiu Invatamant
  • edith.veres
  • 0 comentarii
  • 230 Vizualizări

Foto : Ciocnirea civilizaţiilor, la Papiu

2 eleviNu a fost o sarcină uşoară alegerea unui moment special dintre zecile de momente deosebite organizate în cadrul „Zilelor Colegiului Papiu”. Acestea sunt în plină desfăşurare, cei 96 de ani împliniţi fiind sărbătoriţi cu fastul care se cuvine. Am ales totuşi concursul judeţean „Public Speaking”, acesta fiind un concurs care a implicat 41 de elevi de la 8 licee mureşene, respectiv „Gheorghe Şincai”, „Gheorghe Marinescu”, „Transilvania”, Liceul de Artă, „Bolyai”, Liceul Reformat, Colegiul „Unirea” şi desigur Colegiul Gazdă.

Ciocnirea civilizaţiilor

Cei mai buni elevi au participat la concursul care presupune o foarte bună cunoaştere a limbii engleze dublată de abilitatea de a prezenta un discurs în faţa unui auditoriu, dar şi de a răspunde întrebărilor venite din partea juriului şi a celorlalţi participanţi. Concursul este unul cu tradiţie, iar ediţia din acest an a fost de-a dreptul fulminantă, tema din acest an fiind „Clash of Cultures”. O temă extrem de actuală, „Clash of Cultures” însemnând „ciocnire între culturi”. Tinerii au avut abordări foarte diverse a temei concursului, dar din toate abordările, fie ele sobre sau mai uşoare, a răzbătut o gândire matură, complexă, precum şi un bagaj lexical de invidiat. „Unitate în diversitate”, „Criza emigranţilor sirieni”, „Ciocnire pozitivă”, tinerii au abordat tema din toate unghiurile, unele chiar inedite şi curajoase.

Copii cu nevoi speciale

Juriul a avut din nou o sarcină foarte dificilă în a diferenţia elevii. „Noi, profesorii, simţim o permanentă presiune. Sunt elevi care vorbesc foarte bine limba, au cultură generală, au viziune şi maturitate în gândire. Au standarde şi faţă de noi. Ei dau dar şi cer”, a explicat profesoara Briena Stoica. Adevăraţi copii cu nevoi speciale, care pretind profesorilor o pregătire continuă pentru a le face faţă curiozităţii şi setei de cunoaştere. Pe mulţi dintre câştigători îi cunoaştem deja, fie de la precedentele concursuri de “public speaking”, fie de la cele mai diverse activităţi. În acest an, la secţiunea dedicată juniorilor a câştigat Sara Gorea, clasa a X-a, Papiu, urmată de Diandra Grama, a X-a, Papiu, şi de două tinere promiţătoare, Benedek Bianka, clasa a IX-a, Bolyai şi Alessandra Iuşan, clasa a VIII-a la Colegiul gazdă. Cei mai buni la secţiunea seniori nu au putut fi departajaţi, astfel atât Ligia Ungur, de la Unirea cât şi Marc Timiş de la Papiu au urcat pe primul loc. Doi elevi au cucerit şi locul 2, aceştia fiind Mădălina Seceleanu şi Andreea Pop, ambele de Papiu. Locul 3 a revenit Colegiului Unirea, în persoana elevilor Ciprian Bişcos şi Gidofalvi Imola.

Zilele Colegiului se vor finaliza cu un alt concurs de tradiţie, a XX-a ediţie a Concursului Interjudeţean de Matematică „Alexandru Papiu Ilarian” fiind programată pentru sâmbătă, 31 octombrie.

 

[zizigallery id=1814]

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE