Home / Social / ”Ciordeală la cântar” în P-ța Cuza Vodă

”Ciordeală la cântar” în P-ța Cuza Vodă

DSC_4839

Mai mulți agenți comerciali din P-ța Cuza Vodă au primit amenzi uriașe și au pierdut, prin confiscare, sute de kilograme de produse. În urma unui control tematic, Inspectorii de la Protectia Consumatorilor au găsit brânzeturi depozitate în condiții improprii și binecunoscuta hoție a vânzătorilor,  „ciordeala” la cântar.

Un control tematic efectuat în ziua de vineri, 30 octombrie, de către o echipă de comisari OPC, coordonată de Sorin Claudiu Susanu, Șeful Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Centru (CRPC) Brașov, însoțită de Marcela Achim, comisar șef adjunct al C.J.P.C. Mureș , a scos la lumină o serie de nereguli în P-ța Cuza Vodă din Târgu Mureș, strada Cuza Vodă, nr. 89.

DSC_4825

La secțiunea de brânzeturi, roțile de caș și de brânză moale erau ținute în vitrine care nu respectau temperatura maximă admisă, respectiv 8 grade, carnetele de sănătate nu au putut fi demonstrate, iar cântarele nu erau verificate metrologic. ” Am găsit un cântar care pleacă din start cu 10 grame în plus, așadar clientul deși nu a cumpărat nimic, plătește deja acest gramaj, aspect care merge, deja, spre o latură infracțională” a declarat Sorin Claudiu Susanu. Toate produsele expuse înfara stațiilor de protejare nu ofereau protecția produselor de contaminare cu praf, insecte, strănut, tuse, atingerea lor de către clienți.  ”Ca urmare, toate acestea vor fi inventariate și distruse, nefiind conforme pentru consumul uman” a  precizat Șeful Comisariatului Regional.

DSC_4832

Un alt agent economic a fost aspru amendat pentru că în ”ograda” lui s-au găsit aproximativ 100 kg de produse din carne și zeci de kilograme de brânzeturi ținute în condiții impropii, carnea, în loc să stea la congelatore, stătea la refrigerat, nu deținea elemente de identificare , proveniență și alte elemente obligatorii, iar brânza era în exteriorul spațiilor frigorifice la temperatură  mult peste cea admisă. Amenda ce se aplică în acest caz este până la 30.000 de lei.

Citeste si:  Ajutoare de încălzire a locuinței acordate de Primăria Târgu Mureș

DSC_4836

Odată cu aplicarea sancţiunii amenzii contravenţionale agentul constatator poate propune închiderea temporară a unităţii pe o durată de cel mult 6 luni, închiderea temporară a unităţii pe o durată de la 6 luni la 12 luni, închiderea definitivă a unităţii, suspendarea sau retragerea definitivă, după caz, a avizului, acordului sau a autorizaţiei de exercitare a unei activităţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: Incendiu de proporții la o casă din Luduș

Pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Luduș, Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Luduș …