Posibilități de integrare mai rapidă a studenților pe piața muncii Social
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 355 Vizualizări

Posibilități de integrare mai rapidă a studenților pe piața muncii

1În cadrul proiectului POSDRU „Sistem inovativ integrat avansat pentru practica studentilor”, partenerii S&T România, Universitatea „Petru Maior” din Târgu-Mureș și compania Materom și-au propus, printre alte activități, crearea unui parteneriat pentru organizarea și desfășurarea stagiilor de practică și integrarea pe piața muncii a studenților.

Vineri, 30 octombrie, la sediul companiei Materom din Târgu-Mureș, s-a organizat o întâlnire dedicată inventarierii cerințelor, propunerilor organizației și stabilirii unor direcții viitoare de colaborare. Până acum, s-a reușit efectuarea unui stagiu de practică pentru 114 studenți, care au trecut prin departamentele principale, însușindu-și tehnici de vânzări, aprovizionare, logistică, marketing, contabilitate și resurse umane. „Evenimentul de astăzi marchează un parteneriat între familie, școală și mediul de afaceri, în care noi, compania Materom, ne-am angajat cu multă bucurie și devotament și în cadrul proiectului pilot am reușit să efectuăm un stagiu de practică pentru 114 studenți, care au trecut prin departamentele noastre principale, însușindu-și tehnici de vânzări, aprovizionare, logistică, marketing, contabilitate și resurse umane, învățând cât s-a putut din procese. Apoi, am organizat două vizite de studiu la alte companii din județ și din afara județului și sperăm că am reușit să-i aducem pe studenți mai aproape de mediul economic, să facă legătura între teorie și practică și să cunoască nevoile companiilor care îi așteaptă să se angajeze”, a declarat Rodica Baciu, directorul general adjunct al companiei Materom.

2Un proiect de excepție
Reprezentanții Universității „Petru Maior” au spus că proiectul este unul de excepție, iar rezultatele studenților sunt tot mai bune. „Lumea se schimbă, ne schimbăm și noi. Iată un proiect de excepție, zic eu, pentru comunitatea noastră, în care Universitatea „Petru Maior” împreună cu partenerii de la Materom și S&T România se implică cu folos, astfel încât partea cea mai importantă a formării profesionale, cea legată de practică, să cunoască noi nivele. Vizăm excelența, realizăm excelența pas cu pas. Se spune că e bine să știi, dar mai bine e să faci. Cel mai bine e să obții rezultate. Partea bună este că în timpul pregătirii profesionale, la Universitate, reușim să obținem rezultate prin activități practice, adică o instruire prin activități practice. Pe lângă consiliere individuală și de grup, care vizează și pregătirea practică, dar și pregătirea pentru carieră, iată studenții noștri împreună cu cadrele didactice, cu tutorii și formatorii formăm o echipă, o comunitate de practică, ce ne permite să constatăm pe zi ce trece că rezultatele sunt mai bune, că avem o experiență cu totul deosebită la modul practic”, a declarat conf. univ. dr. Avram Tripon, coordonatorul parteneriatului de practică din partea Universității „Petru Maior” din Târgu-Mureș.

3Studenții, încântați de practică
Studenții s-au arătat încântați de ceea ce au învățat în stagiul de practică, transmițând că și-ar dori să lucreze într-o companie precum Materom, alături de un colectiv unit și bine organizat. „Sunt studentă la Facultatea de Științe Economice, Juridice și Administrative, specializarea Contabilitate și Informatică de Gestiune. Am făcut un stagiu de practică la compania Materom. În viitor, îmi doresc să lucrez în această companie. Am avut șansa de a putea face un schimb de experiență într-o deplasare la Bistrița și Cluj-Napoca, la câteva companii, o oportunitate pe care nu mulți o pot avea. Din această experiență, am putut lua contact cu un posibil angajator, mi-am dat seama criteriile de care ei țin cont la un angajat. De exemplu, motivația, ambiția, inovația. Sper să fiu acel angajat de care ei au nevoie. Acum sunt în anul III de facultate. Fiind pe contabilitate, am lucrat într-un program specializat, am făcut tranzacții, am verificat facturi, am arhivat lucruri sepcifice domeniului”, a transmis Simina Camelia Stupariu.

„Programul a fost foarte benefic pentru mine”
De aceeași părere a fost și Cristina Gabriela Roșca, care a precizat că acum e mai pregătită și mai sigură pentru pentru a-și căuta un loc de muncă. Spune că lucrurile care le-a învățat în cadrul companiei Materom o vor ajuta în viitor. „Vin de la specializarea Finanțe Bănci și am luat parte la acest program de practică, deoarece e foarte benefic pentru mine și pentru viitorul meu. Fiind studentă în anul II, m-am gândit că e foarte benefică experiența pentru anul III, deoarece mă așteaptă licența, iar apoi mă voi număra printre candidații care își caută un loc de muncă. Sunt mai pregătită decât eram, spre exemplu, în urmă cu un an de zile. Pentru mine, a însemnat foarte mult practica”, a arătat studenta.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE