Home / Administratie / Anunţ surpriză făcut de Ioan Vasu, primarul comunei Râciu

Anunţ surpriză făcut de Ioan Vasu, primarul comunei Râciu

Distribuie

111Primarul comunei Râciu, Ioan Vasu, a anunţat, în exclusivitate pentru cotidianul Zi de Zi, că intenţionează să candideze pentru un nou mandat la alegerile locale din 2016.

„Nu dau explicaţii la nimeni dacă vreau să candidez”

Cu cinci mandate de primar la activ, Ioan Vasu a precizat că deşi a împlinit miercuri, 28 octombrie, respectabila vârsta de 61 de ani, simte că are energie pentru încă un mandat de edil şef al comunei Râciu. „Eu n-am trimis la partid hârtie că doresc să candidez iar. Nu dau explicaţii la nimeni dacă vreau să candidez. Sigur, intenţia mea este să candidez. Am împlinit 61 de ani şi cred că pot să mai duc un mandat. Am cinci mandate. Dacă simţeam nemulţumirea unei părţi a cetăţenilor vis a vis de persoana mea, nu mai candidam. În 2012 am câştigat alegerile cu 76%. Am câştigat şi cu 83% şi cu 75%. Nu pot să nu candidez, pentru că simt că este încă nevoie de experienţa mea. Mai mult de atât, întotdeauna aşa s-a format Consiliul Local din comuna Râciu, ca să fie oameni pregătiţi. Am avut şi avem profesori, ingineri de la Gaz, agronomi. Din 13 consilieri, întotdeauna 9-10 erau cu studii superioare. Sigur, cei mai în vârstă se vor retrage şi vor lăsa locul celor mai tineri şi mai pregătiţi. Nu poţi conduce o comună cu 4.000 de locuitori cu un Consiliu Local care iau decizii că aşa zice domnul primar. Nu, e nevoie de oameni care să înţeleagă şi care să ştie de ce votează”, a menţionat Ioan Vasu. „Tineretul care la Revoluţie avea 20 de ani, acum are 45 de ani şi deja trebuie să se implice. Sigur, am încredere în tineri, dar trebuie să te gândeşti să iei în echipă şi oameni de afaceri, şi din învăţământ şi oameni apropiaţi de Biserică. Consiliul Local trebuie reprezentat cât mai bine. Simt că trebuie să candidez, mă voi retrage la 65 de ani şi voi încerca să cresc o echipă tânără, dacă aceasta va avea nevoie de ajutorul meu. Într-o comunitate mică, poţi controla lucrurile astfel încât toată lumea să fie de acord cu ceea ce faci pentru ei”, a completat primarul comunei Râciu.

„Aici nu sunt ajutoare sociale. Aici este munca”

Vorbind despre prezent, Ioan Vasu a subliniat că locuitorii comunei pe care o administrează sunt oameni gospodari, preocupaţi de muncă, şi a trecut în revistă câteva dinr ealizările bifate din 1996 până în prezent. „Aici nu sunt ajutoare sociale. Aici este munca, pentru cei care sunt sănătoşi, şi este sprijin din partea comunităţi pentru cei care sunt bolnavi, necăjiţi din anumite motive şi nu au familia lângă ei. Şi copii, ei primesc sprijin. Am 12 dosare de plată şi am o comunitate de 400 şi ceva de romi. Când am putut şi statul le-a acordat bani pe anumite criterii, şi nu am încălcat legea, cu banii ăia le-am băgat apa. Le-am pregătit drumul pentru asfaltare, le-am făcut strada, ca să se ducă la şcoală copii. Astea-s legile lui Dragnea. Din sud, de la Vrancea, de la Teleorman, de la Botoşani, de la Bârlad. Nu-s legile mele, ca transilvănean. A român ardelean. Pe mine m-au crescut părinţii mei cu munca şi muncesc la 61 de ani în primărie, muncesc acasă, am 22 de vaci cu lapte, plus tineretul, plus copilul meu lucrează 400 de hectare de pământ”, a menţionat primarul comunei Râciu. „În 1996, când am venit în Primărie, erau 40 de apartamente la bloc şi vreo 10 case aveau canalizare. Cei de la bloc avea pentru că aşa le-a făcut statul şi vreo 10 case din 1.700 aveau baie în interior. Apă avea 50-60 de familii, deşi conducta trecea aproape, prin mijlocul comunei. Acum Ulieş este la 10 kilometri de Râciu şi are asfalt, gaz, apă, şcoli noi, cămine noi. Sânmărtinu de Câmpie este un sat cu 1.000 de locuitori, care are canalizare, apă, conducta de gaz introdusă, şcoală modernizată din fonduri europene, cămin cultural modern şi 8,6 kilometri de drumuri şi străzi asfaltate”, a conchis Ioan Vasu.

 

De asemenea, verificati

Tragere la sorți la Tribunalul Mureș, pentru birourile electorale de circumscripție

Distribuie Sediul provizoriu al Tribunalului Mureș situat în municipiul Târgu Mureș, Bulevardul 1 Decembrie 1918 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.