Home / Invatamant / FOTO: Performanța școlară premiată la ”Papiu”

FOTO: Performanța școlară premiată la ”Papiu”

Distribuie

DSC_2452Zilele Colegiului Papiu” au marcat în acest an 96 de ani de existență ai Colegiului Național ”Al. Papiu Ilarian”, cu activități diverse derulate pe parcursul întregii săptămâni. Printre acestea s-a numărat și decernarea Premiilor ”Papiu”, miercuri, 28 octombrie în Sala Festivă a Colegiului.

DSC_2425”Colegiul nostru nu este o școală anonimă, știm cu toții acest lucru. Ne u rău, dar nu este nici ușor. Toată lumea e cu ochii pe noi, profesori pe elevi, elevi pe profesori, părinții cu ochii pe elevi și pe profesori, și tot orașul urmărește să vadă care sunt copii pe care astăzi dorim să-i recompensăm. Mare răspundere să primești Premiul ”Papiu”, pentru că e greu să înțelegi că aceste premii nu se referă neapărat la performanțele academice care, în general se regăsesc la participările la fazele naționale sau internaționale ale olimpiadelor și concursurilor școlare. Premiile ”Papiu” înseamnă muncă și dedicație pentru această școală greu de transpus în cuvinte, câți copii stau după amiezele, câți profesori stau cu ei, ce activități au, că se pregătesc la română, matematică, engleză, fizică, chimie, biologie, geogtafie, istorie, socio-umană, că fac antrenamente, că sunt la cercul de pictură, că fac Anuarul Școlii, că stabilesc activitățile care vor fi în anul școlar următor. Toate acestea trebuie să se regăsească în Premiile Papiu”, a precizat Cristina Someșan, directorul Colegiului Național ”Al. Papiu Ilarian”.

Câștigătorii premiilor academice

DSC_2433Priimii care au primit aplauzele celor prezenți au fost participanții și câștigătorii Olimpiadelor Naționale, premiul ”Papiu” fiindu-le înmânat de președintele Consiliului Elevilor Dragoș Burghelea. Au intrat în posesia Premiului ”Papiu” Anda Maria (VI-a A), Rafael Adrian Conțiu (VI-a A), Alexandra Prodan (VI-a B), Raluca Mocanu(VII-a A), Stelian Racoți (VII-a A), Vlad Degeu (VII-a B) – Medalie de aur la Olimpiada de Informatică, Nicolae Racheriu (VIII-a A), Carmen Colceriu (VIII-a B) Ciprian Florea (VIII-a A) – Medalie de aur la Olimpiada de Matematică, Mălina Grama (IX-a B), Bogdan Blaga (X-a A), Ionuț Radu Mailat (X-a A), Radu Nicolae Moga (X-a A) – Medalie de bronz la Olimpiada de Fizică, Anda Tenie (X-a A) – Medalie de argint la Olimpiada de Matematică, Rareș Moldovan (X-a B) – Medalie de bronz la Olimpiada de Informatică, Andrei Tomuț Voicu (X-a B) – Medalie de bronz la Olimpiada de Fizică, Fazakas Roland (X-a B), Georgiana Tamba (X-a C), Teodor Constantea (X-a C), Justiniana Paraschieva Hancu (X-a C), Arthur Maximiliam Bathori (X-a D), Teodora Ghițescu (X-a E), Bogdan Pastor (X-a C), Alex Bună (XI-a A) – Medalie de bronz la Olimpiada de Matematică, Ilinca Burdulea (XI-a A) – Premiul special la Olimpiada de Limba și Literatura Română, Casandra Ciuchina-Szabo (XI-a A), Teodora Fărcaș (XI-a A), Andrei Nicușan (XI-a A), Maria Oprea (XI-a A) – Medalie de bronz la Olimpiada de Fizică, Andreea Pop (XI-a A), Mădălina Seceleani (XI-a A), Ionuț – Adrian Cenan (XI-a B), Cosmin Gabor (XI-a B), Cătălin Florea (XII-a A), Andrei Manea (XII-a A), Vlad Sabău (XII-a A), Anca Delia Burdul (XII-a B), Adrian Dinca (XII-a B), Dragoș Olaru (XII-a A) – Medalie de bronz la Olimpiada de Fizică ), Rareș Dorcionman (XII-a C), Ilinca Milu (XII-a C), Petruța Alisia Moldovan (XII-a C), Andrei Dălălău (XII-a F), Teodor Nicula Golovei (XII-a G), Bianca Popa (XII-a G).

DSC_2512Festivitatea a continuat cu premierea elevilor merituoși pentru activitățile extrașcolare, pentru competițiile sportive și nu în cele din urmă pentru talentul artistic. La final, elevii colegiului au fost protagoniștii unui moment artistic, de la recitalul de elevii clasei a VII-a B acompaniați de Corul Gimnaziului la un moment folcloric.

[zizigallery id=1817]

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

INTERVIU – Patru elevi de la „Papiu”, calificați la Etapa Națională a Olimpiadei de Matematică. „Matematica este regina tuturor științelor”

Distribuie Performanță demnă de admirație și aplauze pentru patru elevi ai Colegiului Național „Alexandru Papiu …

0 comentarii

  1. Regret, dar trebuie sa va corectez: Florea Ciprian are medalie de AUR, nu de argint, la Olimpiada Nationala de Matematica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.