Din punct de vedere al controalelor preventive, stăm bine Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 27 Vizualizări

Din punct de vedere al controalelor preventive, stăm bine

DSC_4902

Ca urmare a situației create în urma incendiului din Clubul Colectiv din noaptea de vineri, 30 noiembrie, Raed Arafat a anunțat că de săptămâna aceasta vor începe controale în toate cluburile din țară, discoteci, mall-uri și alte spații care presupun aglomerări de persoane. Situația în județul Mureș este una lăudabilă, aceste controale efectuându-se în urmă cu o lună de zile.

Inspectoratul pentru situații de urgență Horea al judetului Mureș, în parteneriat cu Poliția Locală, Inspectoratul de Jandarmi Județean Mureș, Garda de Mediu și Oficiul Județean pentru Protecția Consumatorului, au demarat controale în urmă cu o lună de zile, atât a avizelor care stau la baza emiterii autorizației de funcționare a cluburilor și discotecilor, cât și dacă  primesc un număr mai mare de clienți decât capacitatea pe care o au. Acțiunile de control au avut mai mult un caracter preventiv, iar rezultatele au fost mulțumitoare.  ”Am făcut aceste acțiuni printr-un ordin al prefectului, dr. Lucian Goga, a existat o singură locație unde s-au luat măsuri de sancționare, conform actelor normative, pentru că erau încălcate niște prevederi. Totodată, suntem singurul județ din țară unde am făcut controale la toate școlile din județul Mureș, tot în baza ordinului prefectului, împreună cu colegii de la E.ON. Noi dăm autorizații celor care ne solicită. Pentru situațiile în care nu primim solicitări, noi nu știm că acea unitate funcționează” a declarat colonel Dorin Oltean, comandantul ISU Mureş.

Solicitantul are obligaţia de a prezenta pe timpul verificării efectuate la faţa locului, la solicitarea reprezentantului grupului de pompieri, întreaga documentaţie tehnică de execuţie, elaborată în conformitate cu prevederile legislaţiei privind calitatea şi autorizarea în construcţii.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE