Home / Sanatate / Sâmbătă, ultima alergare pentru Spitalul Copiilor

Sâmbătă, ultima alergare pentru Spitalul Copiilor

Distribuie

spital copiiPrimul centru medical independent din România de oncologie și hematologie pediatrică s-ar putea construi prin bunăvoința românilor care se implică în proiectul „1leu”, ce își propune să strângă leu cu leu suma de 80 milioane de lei. Mureșenii care doresc să contribuie la înființarea acestui centru sunt așteptați sâmbătă, 7 noiembrie, de la ora 10.00, la Platoul Cornești, să alerge, să se plimbe, să socializeze, dar important e să doneze. Ei trebuie să știe că sâmbătă e ultima alergare, așadar sunt invitați să se implice.

La prima vedere, pare o sumă foarte mare, dar ar însemna ca fiecare român care trăiește în această țară să doneze un leu o dată la nouă luni sau patru lei în total, pentru că fundația dorește să strângă acești bani în trei ani. Spitalul va fi deținut și operat de o fundație. Cei are care au inițiat demersul își doresc să construiască acest centru fără a solicita sau primi vreun ban de la statul român, adică doar din donații și sponsorizări oferite de persoane fizice și juridice private, române sau străine, fonduri europene sau de alt gen. Oamenii sunt așteptați la Platoul Cornești, deoarece nu este o competiție sau un maraton, ci o acțiune caritabilă, prin intermediul căreia vor fi ajutați copiii cu cancer. „Ne-am propus să construim primul spital independent de oncologie și hematologie pediatrică cu două săli de operator, 50 de paturi, secție de radio terapie, secție de transplant medular. Spitalul va fi construit în București și va fi operat de o fundație. Din luna mai se aleargă și se donează în 17 orașe din țară. În luna noiembrie, alergăm pentru a treia oară în Târgu-Mureș. Sper ca pe 7 noiembrie sa fie o vreme bună pentru alergat, dar și dacă nu va fi, eu vă aștept oricum, pentru că așa cum am mai spus, acești copii sunt bolnavi și când e frig. Și sunt tot mai mulți. Să ieșim un pic din confortul nostru și să ne gândim că și ei ar vrea să alerge și nu pot, să ne luăm un pic din timpul nostru și să dăm o tură de platou, să ne luăm din banii nostri și să donăm cât putem și pentru ei, nu e nevoie de mult de la fiecare, dar e nevoie de mulți, de noi toți. Eu cred că împreună putem schimba viața copiilor bolnavi de cancer. Dacă și voi credeți, vă aștept să ne cunoaștem, să alergăm cât putem și să donăm. Nu este un maraton, nu este o competiție, ne adunăm să donăm măcar un leu pentru construirea unui spital pentru copiii bolnavi de cancer”, a declarat Monica Miu, coordonatoarea proiectului din Târgu-Mureș.

Demersul din Târgu-Mureș, preluat de studenții la Medicină Dentară
Deși sâmbătă va fi ultima alergare din acest an, studenții de la Medicină Dentară au preluat demersul și astfel vor organiza și ei, în 14 noiembrie, de la ora 10.00, în cadrul celui mai mare festival studențesc, Unifest, acțiunea „Studenții aleargă pentru spitalul copiilor. Așadar, cu mic, cu mare, mureșenii sunt așteptați la Platoul Cornești. „Împreună putem construi acest spital. Și dacă totuși nu puteți sau nu doriți să alergați, puteți doar să donați. Nu trebuie să fim sportivi ca să donăm, trebuie să fim doar oameni cu suflet. În data de 7 noiembrie, este ultimul eveniment de alergare organizat de Fundația „1leu”, dar studenții cu suflet mare, care au venit în număr foarte mare la evenimentul din octombrie organizează și ei o alergare în cadrul festivalului „Unifest”, festival național studențesc. Se va numi „Studenții aleargă pentru spitalul copiilor” și va fi în data de 14 noiembrie, la Platoul Cornești, de la ora 10.00. Vă așteptăm la ambele evenimente, cu mic cu mare, studenți, părinți și copii. Om cu om și leu cu leu construim un spital pentru copii”, a anunțat Monica Miu.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Situația epidemiologică a județului Mureș

Distribuie Conform statisticilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș, numărul virozelor înregistrate la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.