Al treilea eșec consecutiv pentru voleibalistele mureșene CSU Medicina CSŞ
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 107 Vizualizări

Al treilea eșec consecutiv pentru voleibalistele mureșene

DSC_0285

Echipa feminină de volei CSU Medicina CSȘ Târgu-Mureș a pierdut miercuri seara a treia partidă din actuala ediție a Diviziei A1, 1-3 (26-28, 25-23, 19-25, 13-25) pe teren propriu cu CSM Târgoviște. Partida din etapa a V-a a ediției, cu vicecampioana, a fost mai echilibrată decât se așteptau mulți, dar mureșencele au cedat din cauza fluctuațiilor în evoluție și a momentelor în care lipsa de concentrare a adus puncte în serie adversarelor. CSU Medicina a început jocul cu O. Medić, Samara Franchin, Roxana Iancu, Ivana Zburova, Nikoleta Perovic, S. Medic și Andreea Ispas- libero. De partea cealaltă, alături de două foste componente ale echipei mureșene, Roxana Ivanof și Alexandra Trică, au mai intrat Alexandra Sobo, Daniela Calotă, Colar și Chantava, cu Medved libero.
Jocul a început bine pentru gazde, cu două puncte pe serviciul Roxanei Iancu. Medicina s-a desprins apoi la 5-2, dar cu trei servicii greșite ale adversarelor și la primul time-out și-au păstrat avantajul de 3 puncte. Execuțiile inteligente ale lui Oliveira Medić și câteva blocaje reușite au mărit avantajul la 4 puncte și la al doilea timp scorul le era favorabil cu 16-12. Atacurile devoratoare trimise de Samara Franchin au menținut diferența până spre final. La 20-17, Ivana Zburova a atins fileul la o minge plasată, dat tot ea a reușit-o pe următoarea. Cele două formații fac primele înlocuiri, cu Mirănescu la oaspete și Carmen Arniceru la mureșence. Târgoviștencele se apropie la un punct, dar urmează alte trei ale „medicinistelor”, care au două mingi de set, la 24-22. Oaspetele egalează și trec pentru prima dată în avantaj direct cu minge de set. Au urmat mingi foarte disputate, cu Andreea Petra și Alexandra Babaș intrate și ele în teren, dar CSM reușește să câștige actul la a treia minge de set.
O răsturnare care n-a mai avut loc
După un set pierdut în care au condus până la mingile de set, gazdele au început la fel actul secund. După 2-0 au ajuns la 4-1 și la primul timp aveau 8-6 și s-au desprins apoi la 10-7. După mai multe mingi salvate la limită, oaspetele au reușit să preia conducerea cu 11-10, apoi s-au desprins la 14-11, avantaj păstrat și la al doilea timp de odihnă. A fost cel mai spectaculos set, cu mai multe răsturnări de scor. Medicina a egalat la 16 pe seviciul Ivanei Zburova, cu un punct inteligent obținut de liberoul Andreea Ispas. CSU Medicina a preluat din nou conducerea la un atac al Samarei Medic, după care aceasta a reușit cu Iancu un blocaj care a dus scorul la 21-19. Istoria părea să se repete. Târgoviștencele au condus cu 22-21, dar au urmat trei puncte ale gazdelor și scorul a ajuns din nou la 24-22. S-a valorificat de data aceasta a doua minge de set și se anunța o partidă maraton.
Cădere pe final
Setul trei a început tot cu 2-0, dar pentru dâmbovițence de această dată. CSU Medicina a egalat la 5 și a preluat chiar conducera la 7-6, dar a fost pentru ultima oară. La primul timp tot oaspetele aveau avantaj minim, după care s-au desprins la 12-8. „Medicinistele” au revenit și au egalat. La 14-15 s-a consumat un moment psihologic. Un atac al mureșencelor a fost semnalizat aut, reclamat de mureșence de a fi atins blocajul, după care acestea au cedat ușor încă un punct. Roxana Iancu a fost de această dată cea care a marcat revenirea, egalând la 17, dar a urmat un nou „declick”, scorul a ajuns rapid la 18-22 și oaspetele au încheiat setul la 25-19. Setul patru avea să fie și ultimul, deși până la primul timp de odihnă mureșencele păreau capabile să revină. De la 2-5 au egalat la 7 și apoi s-a mers cu câte un punct până la 10-11. De aici, totul s-a năruit și vicecampioana s-a desprins la 16-11 la al doilea time-out. La 12-20 antrenorul Atanas Petrov a trimis la luptă și pe cele mai tinere jucătoare, care au evoluat mai puțin pe durata jocului, încheind jocul cu Andreea Petra, Alexandra Babaș și Elisabeta Varga în teren. Mureșencele au cedat un joc în care puteau obține cel puțin un punct, dar au arătat multă voință. A rezultat un joc cu foarte multe faze spectaculoase, dar și cu multe momente în care lipsa de concentrare și-a pus amprenta, îndeosebi pe tabela de marcaj.
Pentru CSU Medicina, după două victorii în primele două etape, aceasta este a treia înfrângere consecutivă fără punct, cu singurul set câștigat într-o partidă în care puteau mai mult. Urmează un joc și mai dificil în etapa viitoare, de sâmbătă, când vor evolua pe terenul campioanei Volei Alba Blaj.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

RecomandariCiteste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE