Analiză de business: GRUPUL Dafcochim Business
  • admin
  • 0 comentarii
  • 580 Vizualizări

Analiză de business: GRUPUL Dafcochim

1Conducerea companiei Dafcochim din Târgu-Mureş, companie care are ca obiect de activitate comerţul cu produse chimice, prognozează o creştere ponderată a cifrei de afaceri pentru exerciţiul financiar 2015. Managerii societăţii care a încheiat anul 2014 cu afaceri de 151,5 milioane lei şi profit de 7,8 milioane lei se aşteaptă la o îmbunătăţire a ratei profitabilităţii la finalul acestui an, dar şi la dezvoltarea comerţului cu produse chimice pentru agricultură. De asemenea, în 2015 conducerea Dafcochim a luat decizia de a separa divizia de comerţ cu produse chimice pentru agricultură de divizia de comerţ cu produse chimice pentru industrie.

2

Dafcochim Agro, în ascensiune

Cu o experienţă de 21 de ani pe piaţa produselor chimice, Dafcochim îşi derulează activitatea pe două direcţii distincte, vânzarea produselor chimice pentru agricultură realizată prin Divizia Dafcochim Agro, respectiv comerţul cu produse chimice pentru industrie, divizie cu un portofoliu impresionant de clienţi din ţară şi din străinătate, care îşi desfăşoară activitatea atât în sectorul chimic, cât şi în cel alimentar. Astfel, pe lista furnizorilor Dafcochim se află companii precum Oltchim, Chimcomplex, Borsodchem şi Purolite, produsele acestora fiind livrate către combinatul Azomureş şi alte societăţi din industria alimentară şi chiar din sectorul enegetic. „Deşi se înregistrează o relativă constanţă a cifrei de afaceri pe această divizie, ca pondere în totalul cifrei de afaceri divizia a marcat o scădere, pe fondul creşterii diviziei de comerţ cu produse chimice pentru agricultură”, a declarat, pentru Ziarul Financiar, Silvia Oprişcan, business development manager al Dafcochim.

Referindu-se la rezultatele înregistrate de Dafcochim Agro, Silvia Oprişcan a menţionat că în prezent această divizie acoperă circa 70% din cifra de afaceri a companiei Dafcochim, recunoscută drept partener de nădejde pentru fermieri specializaţi atât pe cultura mare, cât şi pe pomicultură şi viticultură din mai multe judeţe din Transilvania: Alba, Bistriţa, Braşov, Cluj, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu. „Ca principali furnizori, am menţiona Azomureş şi multinaţionalele specializate pe inputuri pentru agricultură ca BASF, Bayer, Dow Agrosciences, Nufarm, Pioneer, Syngenta etc.”, a arătat Silvia Oprişcan.

Frica de insolvenţă, foarte mare

Referindu-se la riscuri, Silvia Oprişcan a menţionat că în prezent cel mai mare risc este cel de neîncasare, iar pentru a-şi proteja afacerile compania a început să urmărească atent fiecare client şi să solicite garanţii suplimentare. O altă măsură luată de conducerea Dafcochim a fost diminuarea cifrei de afaceri cu clienţii mari care au depăşit termenele de plată, în încercarea de a-şi dispersa riscul de neîncasare. „O altă provocare pentru activitatea companiei este şi termenul mare de finanţare a clienţilor, adică perioada cuprinsă între momentul livrării mărfii şi cel al încasării contravalorii produselor. Compania livrează marfa primăvara, iar încasările facturilor aferente sunt legate de recolta şi valorificarea acesteia, respectiv toamna-iarna. În aceste condiţii, se ajunge la un termen mediu de încasare a facturilor de 200-300 de zile. Acesta este un termen foarte lung, în condiţiile de piaţă din România în care riscul intrării în incapacitate de plată a societăţilor este foarte ridicat”, a arătat Silvia Oprişcan.

caseta 1 varianta A

Dinamica Dafcochim

An            Cifră de afaceri           Profit                Angajaţi

(milioane lei)        (milioane lei)     (număr mediu)

2014               151,53                       7,85                     44

2013               139,12                       5,97                     43

2012               123,12                       5,64                     40

2011                117,96                       6,40                     37

2010                81,19                        4,35                     36

2009                81,48                       6,74                     34

2008              104,35                       5,71                     34

2007                87,46                       4,85                     33

2006                68,98                      3,38                     32

2005                65,71                       3,14                      33

(Sursa: www.listafirme.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE