Chiheru de Jos, mereu aproape de Casa ”Sfântul Iosif” din Odorheiul Secuiesc Social
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 207 Vizualizări

Chiheru de Jos, mereu aproape de Casa ”Sfântul Iosif” din Odorheiul Secuiesc

DSC_2692Primăria comunei Chiheru de Jos continuă tradiția și în acest an, aceea de a veni în sprijinul copiilor orfani sau cu posibilități materiale reduse aflați sub oblăduirea călugărițelor romane din Congregația ”Inimi Neprihănite” din Odorheiul Secuiesc.

Două decenii în sprijinul Casei ”Sfântul Iosif”

În acest sens, în perioada 19 octombrie-1 noiembrie au fost constituite patru puncte de colectare la nivelul comunei, la Chiheru de Jos, Chiheru de Sus, Urisiu de Jos și Urisiu de Sus, pentru strângerea de produse agricole și sume de bani destinate Casei ”Sfântul Iosif” din Odorheiul Secuiesc. Cred că se apropie 20 de ani de când facem această acțiune umanitară. Acest gest nu-l consider cine știe ce realizare, deoarece fiecare om în viața sa trebuie să facă și acte de caritate. Văzând situația casei de copii ”Sfântul Iosif” din Odorheiul Secuiesc, aflând de problemele care le au ei, probleme cu locația, construită de către un elvețian donată călugărițelor din cadrul Congregației ”Inimi Neprihănite” din Odorheiul Secuiesc , am decis să venim în sprijinul lor. Cunoscând-o pe Sora Maria Ionela, iniţiatoarea organizaţiei, originară din Băița, o persoană deosebită, trecută prin închisorile comuniste, am luat la cunoștință de acest centru. Aici călugărițele nu primesc nici un fel de ajutor bănesc de la stat, ele trăiesc doar din sponsorizări, din ajutorul oamenilore de bine, intreprinderi, instituții. Ele au grijă de un număr de 135 de copii, cel puțin atât aveau anul trecut, copii orfani, copii abandonați sau proveniți din familii sărace și dezorganizate”, ne-a declarat Emanoil Hurdugaci, primarul comunei Chiheru de Jos.

Toții copii ajung să facă liceul”

Munca celor 12 călugărițe din cadrul Congregației ”Inimi Neprihănite” este reliefată în rezultatele obținute cu cei pe care îi îngrijesc, majoritatea ajungând să primească nu doar grija creștină dar și o educație care să le permită să pășească cu încredere pe drumul vieții. ”Sunt mândru când văd de fiecare dată când merg acolo, cum a fost și anul trecut, cum toții copii ajung să facă liceul, respectiv Liceul ”Marin Preda” aflat în imediata apropiere a casei de copii ”Sfântul Iosif”, singurul liceu românesc din Odorheiul Secuiesc. Ce este de remarcat este că toți copii crescuți în acest centru au luat bacalaureatul, toate cele 12 călugărițe care sunt acolo sunt cu studii superioare, și o parte dintre ele predau la acest liceu. Pe lângă acest aspect, au numeroase programe educative cu copii, ore suplimentare care le fac cu aceștia la Casa ”Sfântul Iosif”, a precizat Emanoil Hurdugaci.

Apelăm la creștini și la oamenii de bine”

DSC_2688Așa se face că vineri, 6 noiembrie, produsele agricle colectate vor lua drumul Casei ”Sfântul Iosif” din Odorheiul Secuiesc, grație solidarității creștinești de care dau dovadă cei din comuna Chiheru de Jos. ”În fiecare an, în perioda octombrie-noiembrie apelăm la creștini și la oamenii de bine din comună și nu numai, din Gurghiu, Ibănești, Habic și strângem ajutoare pe care le transportăm la Casa ”Sfântul Iosif” în fiecare an. În principal vorbim de produse agricole, deoarece noi suntem în primul rând țărani, alimente, conserve, fructe, legume, care sunt oferite cu generozitate de oameni pentru a fi transportate la cei de la Casa ”Sfântul Iosif”. Pe lângă aceste produse se mai adună și sume de bani, care sunt donați acestui centru”, a subliniat primarul comunei Chiheru de Jos.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE