Continuă lupta împotriva cancerului Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 78 Vizualizări

Continuă lupta împotriva cancerului

1 flashmobAsociația Studenților Farmaciști din Târgu-Mureș și Asociaţia Română de Cancer Grupul „Destine comune” au organizat, la sfârșitul lunii octombrie, un flashmob intitulat „Împreună suntem mai puternici”, o iniţiativă de conștientizare și informare pentru punerea în aplicare a măsurilor concrete în scopul asigurării depistării precoce și a luptei împotriva cancerului.

„Flashmob-ul reprezintă o prezentare pentru spectatori accidentali, cu scopul de a trezi sentimente de neînţelegere, interes şi chiar senzaţia că ceva nu este în regulă cu spectatorii înşişi. Ce legătură are acest lucru cu lupta împotriva cancerului? La fel ca şi o reprezentaţie flashmob, această boală poate apărea spontan, trezind în „spectatori” sentimente de nedumerire. De aceea, Asociaţia Studenţilor Farmacişti, alături de Asociaţia Română de Cancer Grupul „Destine comune”, vă provoacă să luaţi parte la o astfel de demonstraţie pentru a trage un semnal de alarmă asupra acestei afecţiuni”, a precizat ec. Ionela Ciotlăuș, președintele Asociației Române de Cancer Grupul „Destine comune”.

2 mereStudenții de la Farmacie, implicați activ în campanie
În perioada 18 – 30 octombrie, studenții Facultății de Farmacie au organizat o serie de acțiuni dedicate campaniei de luptă împotriva cancerului. Tinerii s-au implicat activ și în realizarea flashmob-ului din centrul municipiului Târgu-Mureș, transmițând că supraviețuitorii cancerului sunt adevărați eroi. „Datorită faptului că luna octombrie a fost lună importantă în calendarul sensibilizării cu privire la cancer, 18-30 octombrie a fost perioada pe care am ales să o dedicăm campaniei denumite „Lupta împotriva cancerului”. La facultate, s-a organizat conferinţa „Medicul şi farmacistul contribuie la calitatea vieţii bolnavului de cancer”, în laboratoare s-au purtat fundiţe colorate care semnifică diferitele tipuri de cancer şi care contrastează plăcut albul halatului, pe stradă au fost împărţire pliante informative, în mediul online s-a informat cu privire la apariţie, manifestări, prevenţie. Aş vrea să mă opresc puţin asupra a ceea ce eu găsesc cel mai interesant mod în care poţi trage un semnal de alarmă, și anume flashmob-ul. Cancerul debutează la fel de brusc şi lupta pe care pacientul o poartă constituie probabil cea mai impresionantă poveste dintre toate, iar supravieţuitorii sunt nişte adevăraţi eroi. Membrii Asociaţiei Studenţilor Farmacişti s-au implicat activ pentru realizarea acestei activităţi, plănuind şi contribuind cu idei, propuneri şi nu în ultimul rând cu entuziasm”, a declarat Carmen Rusz, președintele Asociației Studenților Farmaciști.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE