La Azomureș s-a pus în funcțiune una din instalațiile prin care se reduce semnificativ impactul asupra mediului înconjurător. Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 96 Vizualizări

La Azomureș s-a pus în funcțiune una din instalațiile prin care se reduce semnificativ impactul asupra mediului înconjurător.

fTîrgu Mureș, 03 noiembrie 2015 – Azomureș Tîrgu Mureș, cel mai important producător de îngrășăminte pentru agricultură din România, anunță finalizarea lucrărilor de investiții la una dintre unitățile de granulare a azotatului de amoniu (îngrășământ).

Noua instalație de filtrare a presupus montarea unor echipamente de captare și spălare a emisiilor, rezultatul fiind încadrarea în normele de mediu mai stricte. Realizată în baza unui proiect al companiei canadiene Lavalin, instalația a fost montată pe parcursul a 5 luni de zile de mai multe companii din România: Comoserv, Moldocor, Actemium si Emerson. Valoarea investiției s-a ridicat la aproximativ 4 milioane de euro.

Pentru cea de a doua unitate de granulare a azotatului de amoniu (îngrășământ) lucrările la noua instalație de filtrare sunt realizate în proporție de 90 % și urmează ca în cel mai scurt timp să fie pusă în funcțiune, rezultatul fiind reducerea semnificativă a emisiilor și încadrarea în normele mai stricte de mediu. Valoarea investiției se ridică la aproximativ 4,5 milioane de euro.

Agenția de Protecție a Mediului și Garda Națională de Mediu au fost informate cu privire la pornirea noilor echipamente.

În paralel cu punerea în funcțiune a noilor echipamente de la unitățile de granulare, pe platforma Azomureș se află în stadiul de finalizare toate investițiile cuprinse în planul de conformare impus de autoritățile europene.

Biroul de presă Azomureș

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE