Donație din suflet pentru Casa ”Sfântul Iosif” din partea chiherenilor Social
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 211 Vizualizări

Donație din suflet pentru Casa ”Sfântul Iosif” din partea chiherenilor

DSC_2784Comunitatea din Chiheru de Jos şi-a respectat şi în acest an promisiunea făcută în urmă cu peste 15 ani de a veni în sprijinul Casei ”Sfântul Iosif” din Odorheiul Secuiesc, păstorită de măicuțele Congregației ”Inimi Neprihănite” , aceea de a veni în fiecare toamnă cu ajutoare pentru funcționarea casei care adăposște în prezent 150 de copii.

DSC_2755La plecarea ajutoarelor din Chiheru de Jos spre Casa ”Sfântul Iosif”, copii Școlii Gimnaziale ”Iuliu Grama” din Chiheru de Jos au pregătit un mic program artistic celor nevoiași de la Casa ”Sfântul Iosif”, gândul bun fiind însoțit și de o sumă de bani.

Doresc să-i ajut”

DSC_2762Sunt niște copii sărmani, și prin acest gest al meu doresc să-i ajut. Eu am părinți și când mă gândesc că ei nu se pot bucura de ei, e foarte trist”

Violeta Pop, elevă clasa VI-a

Au nevoie de ajutorul nostru, al tuturor”

DSC_2763Sunt niște copii sărmani care au nevoie de ajutorul nostru, al tuturor. Când mă gândesc că am niște părinț atât de buni, mă gândesc ce greu trebuie să le fie acestor copii, să nu aibă parte de bucuria părinților care să le ofere tot binele din lume”,

Daniela Ința, elevă clasa a VIII-a

O bucățică de fericire

DSC_2764Având în vedere situația acestor copii, una inimaginabilă, orice gest aduce o bucățică de fericire. Gestul nostru are o valoare materială  destul de mică, dar dacă ar fi făcut de cât mai multă lume, el ar aduce o și mai mare bucurie acestor copii de la Casa ”Sfântul Iosif”

Ionela Suciu, elevă clasa a VIII-a

E casa Sfintei Fecioare, nu ne lasă fără ajutor”

DSC_2787La sosirea la Casa ”Sfântul Iosif” din Odorheiul Secuiesc, am fost întîmpinați de sora șefă, Sora Emilia, sufletul așezământului binecuvântat de Dumnezeu din Odorheiul Secuiesc. ”Cred că sunt 16 ani de când,  cu bucurie primim ajutoarele venite din partea celor de la Chiheru de Jos. Așa ne-am obișnuit, în fiecare toamnă îi așteptăm să vină cu bunătățuri. Chiar vorbeam cu surorile, eram pe terminate cu proviziile și ne gândeam dacă vor mai veni cei de la Chiher cu ajutoarele. Nu mai aveam nici brânză, nici ulei, făină, și nu știm cum să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate aceste daruri. Casa e mare, copii sunt mulți, 150 în total. De toți suntem 175 de persoane în fiecare zi la masă, și mereu le spun copiilor : măi copii, e o nuntă aici în fiecare zi, iar ei spun ; da soră, am pregătit nunta. Cantitățile de alimente pe care le consumăm sunt mari, 40 de pâini pe zi, 7 tone de cartofi într-un an. Ne descurcăm din ajutoarele pe care le primim. Sunt preoți care la parohiile lor strâng alimente, haine, bani, și ne ajută. Apoi mai sunt unele asociații care au mai donat și cei 2 %. Așa mergem înainte cu ajutorului lui Dumnezeu. Cheltuielile sunt mari, mai ales iarna. 7.000 de euro e gazul doar pe o lună, plus 1.500 curentul, plus apa. Cheltuielile se ridică la peste 10.000 de euro pe lună. Mulțumim lui Dumnezeu pentru toate ajutoarele care le primim, nu am ajuns niciodată la disperare. Ne rugăm și știm că acest loc e casa Sfintei Fecioare care, nu ne lasă fără ajutor, ne trimite mereu ce avem nevoie”, ne-a declarat Sora Emilia.

De mici trebuie să învețe să ajute un om nevoiaș”

DSC_2783Meritul donației făcute de către comunitatea din Chiheru de Jos îi revine primarului Emanoil Hurdugaci, cel care în fiecare an vine în sprijinul celor 12 măicuțe care se îngrijesc de cele 150 de suflete găzduite de Casa ”Sfântul Iosif”. ”Pentru mine și pentru toți chiherenii este o bucurie că de peste 15 ani  venim cu ajutoare pentru cei de la Casa ”Sfântul Iosif” din Odorheiul Secuiesc. Am aflat din mass media de problemele pe care le-au avut aceste măicuțe imediat după revoluție și atunci am găsit de cuviință să facem această acțiune în fiecare an. Și în acest an am venit cu produse agricole, fiecare ce a avut în gospodăria proprie, legume, alimente, murături, făină, chiar și o sumă de bani, donate cu generozitate pentru această casă minunată. În acest an s-au adunat 3.000 de lei, bani oferiți acestor minunate călugărițe de la Casa ”Sfântul Iosif” . În acest an o contribuție la acest gest umanitar l-au adus și copii din Chiher care au donat o sumă de bani. Am dorit ca și ei să simtă că un gest mic  poate aduce atâta bucurie, să conștientizeze  faptul că în ziua de azi sunt copii mai sărmani decât ei. De mici trebuie să învețe să ajute un om nevoiaș”, a precizat Emanoil Hurdugaci, primarul comunei Chiherul de Jos

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE