Elevii, învățați de mici cum să aibă o igienă orală corectă Invatamant
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 71 Vizualizări

Elevii, învățați de mici cum să aibă o igienă orală corectă

profilaxieCoordonatorul festivalului studențesc „Unifest”, Victor Cepuc, festival ce se desfășoară, la Tîrgu Mureș, începând de luni, 9 noiembrie, și până sâmbătă, 14 noiembrie, a declarat, luni, într-o conferință de presă, că aproximativ 100 de studenți vor ajunge, în aceste zile, în școlile din municipiu pentru a-i învăța pe elevi cum să aibă o igienă orală corectă.

Studenții vor fi împărțiți în echipe de câtre 6 – 7 și vor ține atât lecții teoretice în sălile de clasă, dar le vor face cunoscute elevilor metode corecte de prevenție dentară. „Programul de profilaxie în școli este un program pe care îl facem de la prima ediție de „Unifest”. Se merge la toate școlile din Tîrgu Mureș care ne-au deschis larg porțile și ne-au primit cu drag, ca să învățăm elevii din școlile lor să aibă o igienă orală corectă. În campania de prevenție, sunt implicați în jur de 100 de studenți, deci în fiecare școală este o echipă formată din 6 -7 studenți. Am încercat să luăm din anii cei mai mari și până la studenții de anul I, care încă nu au o pregătire destul de bună din punct de vedere teoretic, ca să învețe un copil de clasa întâi sau a doua să aibă o igienă orală corectă”, a precizat Victor Cepuc.

Ce trebuie să știe copiii despre dulciuri
Decanul Facultății de Medicină Dentară din cadrul UMF Tîrgu Mureș, prof. dr. Mariana Păcurar, a precizat că unui copil nu-i trebuie interzise dulciurile, ci acesta trebuie să știe că sunt dulciuri bune și dulciuri rele. În plus, elevii trebuie învățați să consume dulciurile în cantități mici. „Pe lângă acțiuni de prevenție, care înseamnă să mergi în școli, să-i înveți periajul, să faci referire la igiena alimentară – și asta presupune nu să interzici consumul de dulciuri, deoarece e absurd să-i interzici unui copil să mănânce dulciuri, ci să-i spui că există dulciuri bune și dulciuri rele, că acea cantitate de dulciuri poate fi luată o dată pe zi și nu porții repetate, care scad mereu PH-ul cavității bucale. Studenții se duc cu postare, cu pliante, cu modele, cu perii și își fac timp să stea lângă copii să-i învețe metodele acestea corecte. Aceste acțiuni medicale se îmbină cu activitățile culturale. Din nou se dovedește că medicina este o îmbinare extrem de frumoasă între știință și artă. Lucrând la nivelul cavității bucale, încercând să redăm zâmbetul frumos al copiilor și al adulților și învățând să apreciem arta și să savurăm o piesă de teatru, să vedem un film bun, care ne duce cu gândul la ceea ce înseamnă esența ființei umane, ceea ce înseamnă medicina”, a arătat prof. dr. Mariana Păcurar.
Cât despre „Unifest”, prof. dr. Mariana Păcurar a spus că este un festival ce crește și se dezvoltă tot mai mult și mai frumos de la un an la altul. „Acum patru ani, când eu deveneam decan, studenții își înființau organizația, deci au fost patru ani în care am mers aproape, alături. I-am sprijinit, i-am certat când au greșit, dar una peste alta i-am apreciat de fiecare dată. Pe lângă „Unifest”, s-au implicat în „Marisiensis”, în târgul disciplinelor, deci au făcut atât de multe lucruri frumoase, încât nu am decât cuvinte de laudă”, a transmis decanul Facultății de Medicină Dentară.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE