Medici și asistente din Tîrgu Mureș au însoţit răniţii de la „Colectiv” în Marea Britanie şi Norvegia Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 108 Vizualizări

Medici și asistente din Tîrgu Mureș au însoţit răniţii de la „Colectiv” în Marea Britanie şi Norvegia

mediciMedici și asistente medicale din orașele Tîrgu Mureș și Cluj-Napoca i-au însoțit pe cei zece răniți de la Clubul „Colectiv” la clinici din Marea Britanie şi Norvegia. Toţi cei zece răniţi au ajuns cu bine în Marea Britanie şi Norvegia, medicii din Londra care i-au aşteptat la aeroport fiind impresionaţi de modul în care au fost transportaţi.

Preşedintele Comisiei de Medicină de Urgenţă şi Dezastre din cadrul Ministerului Sănătăţii și coordonatorul UPU-SMURD Tîrgu Mureș, dr. Cristian Boeriu, a declarat, pentru Agerpres, că echipa UPU-SMURD Tîrgu Mureş este compusă din trei medici primari specialişti, doi medici rezidenţi şi patru asistenţi medicali, în timp ce de la Cluj-Napoca au participat patru medici şi patru asistenţi medicali. Dr. Cristian Boeriu a spus că s-a luat decizia de a se trimite echipaje specializate în medicina de urgenţă din Tîrgu Mureş şi Cluj-Napoca în sprijinul UPU-SUMRD Bucureşti, pentru a se da posibilitatea medicilor şi asistenţilor medicali din Bucureşti să se odihnească. El a precizat că echipa mureşeană a însoţit şi transportul către Bruxelles, de vinerea trecută, şi că de restul transporturilor s-au ocupat colegii lor din Bucureşti. Dr. Boeriu a arătat că echipajele l-au anunţat duminică noaptea că transportul a decurs bine şi că urmează să revină la Tîrgu Mureş şi Cluj-Napoca.

Potrivit secretarului de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI), dr. Raed Arafat, cei zece pacienți au fost transferați cu avionul de tip C17 al NATO. Avionul a avut un pilot american, cu un echipaj mixt din Suedia, Norvegia, Ungaria, în timp ce echipa SMURD este din Tîrgu Mureș. „Echipajul medical este asigurat de SMURD Mureș și Cluj. Am păstrat colegii de la București pentru misiunile viitoare care se vor executa, dacă va fi cazul. Nu mai plecăm în Finlanda. Se va pleca acum către Marea Britanie. Pacientul care era stabilit să ajungă în Finlanda va fi luat în Marea Britanie și un alt pacient în Norvegia. Echipajul se va odihni acolo și se va întoarce la București mâine. Aeronava Spartan era gândită pentru Budapesta. La Budapesta nu mai putem trimite pacienți grav la acest moment. Acolo este amânat, este în stand by. Pentru Londra, de ieri s-a intrat în discuție de a merge cu un Hercules, dar care făcea cel puțin șase ore până în Londra. MApN s-a folosit de anumite ore care le are în fiecare an la un grup de transport al NATO. Acest avion face parte din acest grup. Am folosit orele noastre ca să vină avionul și să transporte pacienții in Anglia, cât mai repede, și în Norvegia”, a explicat, duminică seară, secretarul de stat in MAI, citat de Știrile PRO TV.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE