„Rechinul” Tapaszto, cel mai tare lângă Big Ben Luduș
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 249 Vizualizări

„Rechinul” Tapaszto, cel mai tare lângă Big Ben

tapasztoSkandenbergistul ludușean Ciprian Tapaszto, cunoscut în lumea acestei discipline ca „Rechinul”, a cucerit o medalie de aur și una de bronz la unul dintre cele mai puternice concursuri internaționale de skandenberg, X-Men Armwrestling, care s-a desfășurat sâmbătă, la Hotelul Crowne Plaza din Londra. Ludușeanul a ocupat locul I la categoria +95 kg, la mâna dreaptă, după ce „a dat de masă” în finală cu multiplul campion din Hexagon, francezul Aymeric Pradines. De asemenea, „Rechinul” a urcat pe treapta a treia a podiumului la proba-regină a concursului, respectiv Open, tot la mâna dreaptă.
Competiția s-a disputat la categoriile de greutate -70 kg , -78kg, -86kg, -95kg și + 95kg, întrecere rezervată exclusiv profesioniștilor și a reunit la start sportivi din țări cu mare tradiție în această disciplină, precum Rusia, Ucraina, Austria, Marea Britanie, Franța, Italia, Bulgaria, Norvegia, Belgia, Polonia, Croația și alte țări, bineînțeles, România. Printre numele mari ale mapamondului care au luat parte la X-Men Armwrestling s-au numărat Rustam Babayev (Ucraina), Cvetan Gashevski (Bulgaria), Asmonas Mantas (Lituania), sau finalistul Aymeric Pradines (Franța).

Șase români, sprijiniți de un român
Alături Ciprian Tapaszto, România a fost reprezentată de Viorel Dobrin, Olimpiu Făt, Ștefan Tamaș, Andrei Chipreanov și Marius Jurovschi, toți luptând pentru clubul englez London Armwrestling. Aceștia au fost susținuți de un alt român, stabilit la Londra, proprietar al clubului Killy Rus. La categoria „Rechinului” au fost înscriși 15 competitori, acesta trecât rând pe rând neînvins de toți adversarii pe care i-au stabilit sorții. „Am plecat de acasă cu aperanțe și gândul de a prinde podiumul. Competiția a fost una de foarte ridicat nivel, având în vedere faptul că erau prezenți numai sportivi de vârf, campioni naționali, mulți dintre ei cu titluri în mari competiții internaționale la activ. La acest nivel valorile sunt foarte apropiate, totul depinde de forma de moment. Se pare că am avut ziua mea de grație și mi-am depășit propriile așteptări, chiar dacă, așa cum spuneam, vizam podiumul”, a spus la revenirea acasă ludușeanul care este practic autodidact, în propriul club ludușean pregătind și alți performeri care vor să-i calce pe urme.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE