Deocamdată, 10 obiective cu probleme în Mureş Social
  • edith.veres
  • 0 comentarii
  • 182 Vizualizări

Deocamdată, 10 obiective cu probleme în Mureş

Scolile muresene in siguranta12 obiective, respectiv cluburi de noapte, discoteci şi baruri au fost găsite închise, l0 obiective au fost găsite cu probleme, 2 dintre ele au impus sancţiuni pe loc şi 1 unitate depistată fără autorizare ISU. Acesta este deocamdată rezultatul verificărilor efectuate de echipele mixte constituite săptămâna trecută din reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Horea”, ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean precum şi de la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului, făcut public în cadrul unei conferinţe de presă.

 749 de localuri în judeţul Mureş

Unul dintre cluburile închise înainte de sosirea echipelor de control a fost amendat în vară de către ISU pentru că nu deţinea aviz de funcţionare, dar reprezentanţii ISU au refuzat să facă public numele respectivului club. Reprezentanţii ISU şi IPJ Mureş au dezvăluit şi că până acum verificările se făceau în general pe timp de zi. „Când mergeam pe timp de zi toate uşile erau deschise, toate stingătoarele erau la locul lor, totul era în regulă. Noi acum încercăm să le verificăm pe toate, am început cu cele mai mari, dar unele dintre ele deja erau închise”, a arătat şi adjunctul şefului ISU, Călin Handrea. Administratorii locaţiilor închise înainte de sosirea controalelor o să fie nevoite să declare oficial suspendarea activităţii până la data intrării în legalitate.

În judeţul Mureş, potrivit datelor furnizate de autorităţi, există 749 de cluburi, discoteci şi baruri, aproximativ 80 de procente dintre acestea fiind sub limita de 200 de metri pătraţi impusă de legiuitor. Asta nu înseamnă că cele care sunt sub 200 de metri pătraţi nu vor fi verificate prin sondaj. “Nu le putem controla pe toate, pe de altă parte unele nu necesită controale pentru câteva mese. Nu am putut să epuizăm toate locaţiile în 2 zile. Ce pot să vă spun că dacă vineri cele mai mari baruri şi discoteci au fost verificate, deja de sâmbătă am făcut controale şi în judeţ”, a subliniat col. Dorin Oltean, şeful ISU „Horea”.

Normativele aprobate la timp ar fi salvat vieţi

Serviciul de autorizare ISU a fost supraaglomerat zilele trecute, motiv pentru care începând de săptămâna viitoare serviciul de autorizare va avea program de lucru cu publicul în zilele de luni, miercuri şi vineri, atât pentru primirea documentaţiei cât şi pentru eliberarea documentaţiei.

În ce priveşte controalele, acestea au fost dispuse în urma apariţiei actelor normative care oferă pompierilor posibilitatea de a închide localurile care nu respectă legea  prevenirii  incendiilor, respectiv Hotărârea de Guvern nr. 915/2015 precum şi OUG 52/2015 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor. Cele două acte normative adoptate de Guvernul României după tragedia de la Clubul „Colectiv” au fost propuse de conducerile ISU din ţară încă din primăvară, un mare număr de propuneri fiind în curs, a atras atenţia Dorin Oltean. „Mai sunt foarte multe propuneri ale noastre care sunt în curs, care trebuie să apară. Acest act normativ a fost propus pentru a intra în vigoare cu mult înainte de tragicul eveniment. Domnul ministru Raed Arafat a făcut această propunere”, a precizat col. Oltean. Acţiunile de verificare vor continua pe tot parcursul anului.

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE