Home / Social / Lecție de igienă orală la Gimnaziul ” Serafim Duicu”

Lecție de igienă orală la Gimnaziul ” Serafim Duicu”

Distribuie

DSC_5044

Peste 100 de studenţi ai Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş ţin cursuri de profilaxie dentară în toate şcolile din Târgu Mureş pe parcursul Festivalului Naţional Studenţesc ‘UniFEST’. Educația pentru deprinderea unei rutine de îngrijire orală este esențială pentru un copil, influențând totodată și obiceiurile sale ca viitor adult și ulterior părinte.

DSC_5032

În ziua de miercuri, 11 noiembrie, elevii claselor pregătitoare de la Gimnaziul ”Serafim Duicu” au fost vizitați de studenții de anul I Raluca Iconaru, Alexandra Dîrstaru, și de anul IV, Alexandra Posedaru, Ioana Constantin și Erich Serfozo, care le-au explicat celor mici o serie de concepte de îngrijire orală. Însoțiți de cadrele didactice Maria Oprea, Emese Lazăr și Alina Crișan, copiii au fost direct implicaţi în acest proces interactiv și au învățat că vizitele regulate la medicul dentist şi evitarea gustărilor dulci între mese îi vor ţine departe de carii şi dureri dentare. În desfăşurarea lecţiei de educaţie dentară, a fost inclusă şi vizionarea unui filmuleţ educaţional, cu mesaje despre importanţa periajului cu pasta de dinţi de cel puţin două ori pe zi, folosirea apei de gură pentru îndepărtarea plăcii bacteriene din zonele greu accesibile sau schimbarea periodică a periuţei de dinţi.

La fel ca şi în cazul adulţilor, şi la copii igiena dentară este decisivă în a avea o dantură frumosă şi sănătoasă. Mai mult decât atât, valoarea unui zâmbet frumos este nepreţuită, iar la baza lui se află o igienă dentară realizată corect încă din primii ani de viaţă.

Ilinca Sărac

” Eu mă spăl de două ori pe dinți, așa cum m-au învățat părinții, dimineața și seara, ca să nu fac carii. Dulciurile îmi plac, dar încerc să le evit înainte de culcare” ne spune Ilinca Sărac.

Ioana Mureșan

”Periajul dinților e foarte important, dar mai mult dimineața mă spăl, seara nu totdeauna, că nu mai pot de somn și mă trezesc, de obicei, devreme” ne spune Ioana Mureșan.

Sebastian Sită

” Mă spăl pe față și pe dinți înainte să vin la școală. Părinții mă duc și la medicul stomatolog în control” ne spune Sebastian Sită.

Andrei Silaghi

” E important să ne spălăm pe dinți, ca să nu facem carii. Sunt dureroase și trebuie tratate la stomatolog, spune Andrei Silaghi.

Mihai Milășan

”Cariile sunt acele punct negre pe dinți și, dacă nu sunt tratate, pot să doară foarte tare” ne spune Alex Mihai Milășan.

Alexandru Michi

” Eu mă spăl de fiecare dată când mănânc pe dinți, îmi place să am dinții curați și e sănătos așa” ne spune Alexandru Michi.

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO: ”Marș pentru Viață”, la Sărmașu

Distribuie O nouă ediție a evenimentului ”Marșul pentru Viață”, organizat de Biserică Ortodoxă Sărmașu, Fundația …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.