Share

Home / Politic / Senatorul Frătean, apel la dialog

Senatorul Frătean, apel la dialog

111Senatorul social-democrat Alexandru Petru Frătean a afirmat miercuri, 11 noiembrie, cu ocazia declaraţiei politice „România de azi şi de mâine”, că anarhia, haosul şi instabilitatea nu rezolvă problemele invocate în recentele proteste de stradă care au avut loc în marile oraşe din România. „Protestele acestor zile sunt și ele dovada că România respectă principiile democratice. Să nu uităm însă că democrația funcționează pe bază de legi și de instituții legitime. Recunoaștem cu toții că sistemul este departe de a fi perfect și că nemulțumirile acumulate sunt în mare măsură îndreptățite, însă avem obligația, în astfel de momente, să avem abordare echilibrată, înţeleaptă şi cumpătată. Doar o țară stabilă din toate punctele de vedere, cu instituții democratice funcționale, poate lupta pentru îndreptarea sau eliminarea cauzelor care au generat această nemulţumire. Ar fi păcat să cădem în capcana unor derapaje. Anarhia, haosul și instabilitatea nu rezolvă problemele și nu elimină cauzele frustrărilor legitime, ci, din contră, generează alte și alte probleme. Și nu cred că românii, cel puțin cei care simt și gândesc românește, asta își doresc. Cu responsabilitate, printr-un dialog constructiv, cei implicați în politică, împreună cu societatea civilă, cu cei din stradă, dar și cu cei mulți care nu au ieșit în stradă, trebuie să gândim și să punem bazele unei construcții pe termen lung pentru această țară”, a precizat senatorul Alexandru Petru Frătean.

Share

3 comentarii

  1. Me lasi Sandule ?

  2. Și asta cam prin ce partid n-a trecut pana acum? Probabil doar udmr. Restul pe toate le-a frecventat.

  3. Au disparut manifestantii din strada ..hop apar si politicienii !!! In timpul manifestantilor prima pagina era CURATA ..acum reapar ca ciupercile dupa ploaie !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Vincze Loránt (UDMR) anunţă „lupte intense la Bruxelles pentru posturile cheie”

“Noul mandat al Parlamentului European ar putea aduce o creștere a influenței Românei în cadrul …

Share
Share