Home / FC Municipal / Unde va juca ASA meciurile de „acasă”?

Unde va juca ASA meciurile de „acasă”?

Distribuie

stadionul trans silTragedia care a avut loc în clubul Colectiv din Capitală, ce a dus la pierderea unui număr de 50 de decese până în prezent a trezit parcă România. Nici lumea fotbalului nu a fost ferită, fiind acum verificate arenele pe care se strâng etapă de etapă zeci de mii de suporteri. S-a ajuns la o verificare mai atentă a tuturor stadioanelor pe care se dispută meciurile din Liga 1. Concluzia este una alarmantă.
Devenită obligatorie, autorizația de securitate la incendiu oferită de ISU a lovit în plin campionatul românesc. S-a aflat că Arena Națională nu are avizul, iar Steaua a susținut partida din etapa precedentă de pe teren propriu cu FC Botoșani pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj, arena clubului CFR. Mai grav, înaintea etapei a XVIII-a s-a ajuns în situația că dintre cele 13 stadioane pe care ar trebui să se joace în acest moment meciuri din Liga 1, doar trei sunt în conformitate cu normele prevăzute de lege. În afara celui amintit, mai au avizul Stadionul „Municipal” din Drobeta Turnu Severin și cel din Ștefan cel Mare, al lui Dinamo, arenă care găzduiește două echipe din Liga 1, Dinamo și FC Voluntari. O a patra arenă autorizată este Cluj Arena, unde își dispută partidele echipa locală Universitatea, retrogradată în Liga II. Mai în glumă, mai în serios, unii afirmă că pe un stadion pericolul nu este atât de mare în caz de incendiu, nici în cazul în care căile de acces nu permit evacuarea rapidă, terenul de joc fiind un refugiu sigur. După tragedia petrecută însă, nu mai este loc de glume, legea trebuie respectată.

Avizul, fără spectatori, sau pe teren neutru

Așadar, nici ASA nu poate utiliza stadionul Trans-Sil, în condițiile în care săptămâna viitoare, duminică, 22 noiembrie, ora 18.00, are programată partida cu Viitorul Constanța. Stadionul a avut avizul, dar acesta a expirat în vara acestui an. Nu s-au făcut la timp demersurile și în acest moment ASA nu poate evolua acasă. Problema poate fi rezolvată la timp, altfel va fi nevoită să joace fără spectatori, sau pe un alt stadion.

„Problema stadionului se află la conducerea clubului”

Din fericire, pauza oferită de amicalul Italia – România, de două săptămâni pentru cele care vor evolua săptămâna viitoare pe teren propriu, sau de trei pentru celelalte, oferă un răgaz pentru remedierea acestor probleme. Cum era de așteptat, în această perioadă ISU este suprasolicitat și a fost nevoie de o suplimentare a personalului care trebuie să verifice toate locațiile vizate. Evident, există o listă de priorități, în funcție de importanța obiectivelor. Pe aceasta se află cluburile, cinematografele, restaurantele, discotecile, mall-urile și alte locuri frecventate de un număr mare de persoane, conform declarației adjunctului Inspectoratului pentru Situații de Urgență Mureș, lt. col. Călin Handrea. „Problema stadionului se află la conducerea clubului. Acesta poate fi verificat și, dacă îndeplinește condițiile legale, de evacuare și stingerea unui eventual incendiu, se poate acorda avizul chiar în aceeași zi. Bineînțeles că ar fi pe lista de priorități, este singurul stadion din județ, dar documentația trebuie întocmită de un specialist, o persoană independentă de noi. Avizul de funcționare pe care l-au avut era pentru o capacitate de 5.000 de spectatori, iar acesta trebuie actualizat la numărul de locuri pe care le are în prezent stadionul, această trecere trebuie realizată în documente și efectuate verificările”, a specificat lt. col. Călin Handrea.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.