Atenție la neatenție! Cum să ne protejăm de hoții călători Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 201 Vizualizări

Atenție la neatenție! Cum să ne protejăm de hoții călători

DSC_5081 - Copy

Inspectoratul de Poliție Județean Mureș lansează Campania ,,Să ne ferim de hoții călători!”, care se desfăşoară în perioada 12-26 noiembrie. În acest sens, poliţiştii de la structurile de prevenire şi proximitate, vor derula activităţi de informare a populaţiei, cu privire la importanţa măsurilor de prevenire a furturilor din buzunare, care să vină în completarea activităţilor de combatere.

Activităţile de informare se vor axa în special pe prevenirea furturilor din buzunare, atât în mijloacele de transport în comun cât şi în staţiile aferente acestora.

Acțiunea se desfășoară în parteneriat cu Consiliul Judeţean – ATOP, Primăria Municipiului Târgu Mureş – Poliţia Locală, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Mureş, Gruparea de Jandarmi Mobilă Târgu Mureş și mass-media.

Potrivit informațiilor date de Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, acest gen de furturi sunt săvârşite, în general, în perioada amiezii, vulnerabile fiind persoanele de sex feminin indiferent de vârstă, minorii şi bărbaţii de vârsta a treia.

Printre factorii favorizanţi se numără insuficienta preocupare a cetăţenilor pentru asigurarea obiectelor de vestimentaţie, în special a buzunarelor, precum şi a poşetelor, tendinţa unor persoane de a păstra sume mari de bani asupra lor.

Bunurile vizate de hoţi sunt în general portmoneele din genţi, telefoanele mobile şi diferite sume de bani.

Polițiștii mureșeni reamintesc măsurile minime de siguranţă pentru reducerea riscul de victimizare:

  • Purtaţi geanta/poşeta întotdeauna imobilizată de braţ sau ţinută în partea din faţă a corpului, lipită de haină!
  • Evitaţi transportarea unor sume mari de bani pe mijloacele de transport în comun!
  • Purtaţi portofelul într-un buzunar interior, în partea din faţă, cât mai aproape de corp! În nici un caz nu purtaţi banii în buzunarele din spate sau în cele laterale!!
  • Când efectuaţi o plată, nu scoateţi toţi banii pe care îi aveţi, nu-i număraţi în văzul tuturor!
  • Evitaţi, pe cât posibil să vă înghesuiţi şi nu permiteţi să fiţi înghesuiţi!
  • În cazul în care sunteţi înghesuit/bruscat într-un mijloc de transport în comun, verificaţi existenţa valorilor aflate asupra dvs. şi observaţi atent persoanele din jur!
  • Nu păstraţi în acelaşi loc banii, actele şi cheile de la casă! Dacă totuşi aţi făcut această imprudenţă şi vi s-au sustras cheile şi actele, schimbaţi de îndată sistemul de închidere a uşii locuinţei şi anunţaţi furtul actelor de identitate!
  • Evitaţi activităţile care să vă distragă atenţia (cititul, ascultatul muzicii), atunci când călătoriţi cu mijloace de transport în comun, deoarece vă diminuează vigilenţa!

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE