BC Mureș-Energia, o adversară „europeană” BC Mures
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 69 Vizualizări

BC Mureș-Energia, o adversară „europeană”

bc muresÎn etapa a VIII-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, BC Mureș Târgu-Mureș va avea o partidă foarte dificilă. Mureșenii întâlnesc în Sala Sporturilor din Târgu-Mureș sâmbătă, 14 noiembrie, de la ora 18.00, una dintre cele mai în formă formații ale momentului, Energia Târgu-Jiu. Deși rezultatele din campionatul intern arată altceva, gorjenii se află după trei partide disputate în fruntea clasamentului grupei din FIBA Euro Cup, cu tot atâtea victorii. Se pare că echipa s-a concentrat mai mult pe competiția continentală, deoarece rezultatele celei interne arată diferit. Energia a învins doar în 2 din cele 6 jocuri disputate, cu Phoenix Galați și U BT Cluj, dar au cedat la Craiova, Dinamo, Sibiu și chiar pe teren propriu cu Gaz Metan Mediaș.
De partea cealaltă, nici formația lui Audrius Prakuraitis nu se poate mândri cu rezultate deosebite, cedând și ea în 3 din cele tot 6 meciuri. Mureșenii au plătit tribut în special scăderilor decisive înregistrate în câte un sfert al partidelor de la Dinamo și Pitești, pe când înfrângerea de pe teren propriu cu CSM Oradea s-a datorat unei superiorități a bihorenilor pe parcursul întregii partide.

Fără înfrângere în „junglă” în fața Energiei
După cele șapte etape disputate, clasamentul este irelevant, cu trei partide restante, dintre care una a mureșenilor, cu Steaua CSM Eximbank București. Ediția se anunță, așa cum preconizau mulți, una foarte echilibrată, cu nicio echipă neînvinsă, singura cu un singur eșec fiind Steaua. La rândul ei cu o restanță, cu CSM Oradea, care se dispută vineri, Energia se află momentan în subsolul clasamentului, dar atrage atenția cu parcursul din Euro Cup. Mureșenii au fost atenționați de forța gorjenilor și în ediția trecută a campionatului în care deveneau pentru a doua oară vicecampioni, când au pierdut în returul de la Târgu-Jiu cu 78-81. Cu toate acestea, Energia nu a reușit nicio victorie în „jungla” mureșenilor. Bilanțul întâlnirilor directe din partidele oficiale este favorabil acestora cu 10-5, cu 7 victorii pe teren propriu și 3 în deplasare. Sigur, aceste date sunt și ele irelevante, ținând cont de faptul că loturile suferă permanente modificări, de la o ediție la alta, între tur și retur. Ultima confruntare între cele două, cu actualele componențe a avut loc la Târgu-Jiu, la Cupa Energia. Mureșenii au învins la limită, 70-69, dar gazdele au câștigat trei din cele patru sferturi și conduceau la pauză cu 32-25. BC Mureș a întors rezultatul în sfertul trei, scor 17-7, au rezistat în ultimul sfert, cedat cu 28-30 și au câștigat trofeul după finala cu U BT Cluj. A fost însă un turneu de pregătire, iar acum se joacă pe puncte și pe terenul pe care nu au cedat.

Îndemn la solidaritate pentru victime din partea BC Mureș
Cu ocazia meciului de baschet masculin din etapa a VIII-a a Ligii Naționale dintre BC Mureș Târgu-Mureș și Energia Tîrgu-Jiu, care se va disputa sâmbătă, 14 noiembrie, ora 18.00, în Sala Sporturilor, suporterii BC Mureş sunt aşteptaţi să poarte tricouri, cămăşi sau ce or mai alege de culoare neagră, chiar imprimate cu o trupă rock în memoria celor peste 50 de persoane decedate în sau în urma incendiului de la Clubul Colectiv din București din urmă cu 10 zile.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE