Europene la Târgu-Mureș, o premieră absolută pentru oraș Sport
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 60 Vizualizări

Europene la Târgu-Mureș, o premieră absolută pentru oraș

1-duatlonPlatoul Cornești din Târgu-Mureș va găzdui în perioada 23-24 aprilie 2016 Campionatele Europene de Duathlon, sub denumirea Transilvania Cross Duathlon. Evenimentul este o premieră absolută pentru Târgu-Mureș, care găzduiește pentru prima dată un eveniment sportiv de o asemenea amploare. Acest lucru se datorează în primul rând președintelui clubului târgumureșean Master Sky&Bike, Klosz Péter, care este și secretar general al Federației Române de Triatlon. Competiția se va disputa sub egida forului european de specialitate, cu sprijinul Primăriei Târgu-Mureș și având ca principal sponsor SC Azomureș SA. Locul a fost ales și datorită că orașul a trecut cu brio de proba organizării Campionatului Balcanic de Cross Duathlon, care s-a disputat în luna mai a acestui an. La competiție sunt așteptați în jur de 400 de sportivi profesioniști din cel puțin 25 de țări din întreaga Europă. În cadrul Campionatului European vor exista și competiții pentru amatori și pentru paraatleți, pentru persoane cu anumite invalidități.
Până acum au confirmat participarea sportivi din Ungaria, Serbia, Bulgaria, Turcia, Germania, Anglia, Spania, Belgia și Norvegia, la care, evident, se adaugă cei din România.
La prezentarea evenimentului au participat Klosz Péter, viceprimarul Claudiu Maior, reprezentantul SC Azomureș SA, principalul sponsor și Mărgărit Amza, manager SportLife.

Klosz Péter: „Va fi un festival al sportului”
„Este un eveniment important și mă bucur că am reușit să-l aduc la Târgu-Mureș. Am dovedit cu ocazia Balcaniadei că suntem pregătiți pentru a găzdui asemenea competiții. Organizăm din 2009 multe evenimente la care am avut tot timpul întregul sprijin din partea Primăriei Târgu Mureș și nu putem decât să ne bucurăm că am reușit să ajungem la acest nivel încât să aducem sportivii de top ai Europei la noi. Acest campionat cuprinde foarte multe categorii, foarte mulți sportivi profesioniști, iar pe lângă profesioniști vor concura juniorii, cei Under 23 și vom avea o categorie specială pentru sportivii cu dizabilități, plus una pentru amatori, care de regulă participă în număr mare. Faptul că vor fi prezente cel puțin 25 de țări, cu peste 300-400 de sportivi la start contează foarte mult pentru oraș, mulți dintre ei vor reveni. Sper, în calitate de secretar general al Federației Române de Triatlon să obținem cel puțin o medalie de aur

Claudiu Maior,viceprimar Târgu-Mureș: „Sperăm că vom reuși să ne ridicăm la nivelul așteptărilor”

„Chiar dacă noi am încercat de fiecare dată să fim alături de evenimentele sportive la diverse niveluri, meritul principal îl are Klosz Péter și vă mulțumesc pentru efortul depus. Este o muncă imensă în spatele acestei realizări și sper ca acest eveniment să aducă mai mult prestigiu orașului. Am dovedit de atâtea ori că suntem gazde bune și dacă vorbim despre multiculturalitate, un exemplu mai bun ca la Târgu-Mureș nu se poate vedea în multe locuri. Sperăm că vom reuși să ne ridicăm la nivelul așteptărilor celor care ne vor vizita și să dea Dumnezeu să obținem și medalii”

Reprezentantul Azomureș, Ovidiu Maior: „Este o tradiție pentru Azomureș să susțină astfel de evenimente”
„Am acceptat de fiecare dată cu mare plăcere să fim partenerii evenimentelor sportive și suntem mândri să fim parteneri la unul de asemenea importanță. Este deja o tradiție pentru Azomureș să susțină aceste evenimente, indiferent de ramura sportivă. Nu a fost nevoie de multe argumente pentru a ne convinge să fim alături și vom fi în continuare alături. Este un eveniment major și o mândrie pentru oraș, iar noi ne bucurăm să fim alături”

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE