Home / Invatamant / Cum pot plăti o taxă de școlarizare mai mică studenții Universității de Medicină și Farmacie

Cum pot plăti o taxă de școlarizare mai mică studenții Universității de Medicină și Farmacie

Distribuie

voluntariatStudenții Universității de Medicină și Farmacie (UMF) din Tîrgu Mureș trebuie să știe că pot plăti o taxă de școlarizare mai mică dacă efectuează zilnic, câte patru ore, activități de voluntariat în folosul Universității. Acestea pot fi la Biblioteca Universității, la Editura University Press, la Centrul de Simulare și Abilități Practice, la Decanat sau la Departamentul de Relații cu Publicul.

Directorul Centrului de Simulare și Abilități Practice din cadrul UMF Tîrgu Mureș, șef lucrări dr. Szederjesi János, a transmis că există un număr prestabilit de voluntari care participă zilnic, în funcție de disponibilitate, în activitatea acestor departamente, ajutând la diverse activități desemnate de către coordonatorii departamentului. „Sunt două tipuri de voluntariat: în folosul Universității și în folosul studentului, a Universității și a spitalului. Avem un program „Voluntariat în folosul Universității” (VIFU), în care în diferite sectoare din cadrul Universității, cum sunt Biblioteca, sala de fitness, zonele de cazare, piscina, Decanatul, secretariatele, există un număr prestabilit de voluntari care participă zilnic, câte patru ore, în funcție de disponibilitate, în activitatea acestor departamente, ajutând la diverse activități desemnate de către coordonatorii departamentului respectiv. La sfârșitul săptămânii, se face o programare pentru săptămâna următoare. Acesta este voluntariat în folosul Universității. Se face un contract cu studenții, sunt reguli stricte pe care ei trebuie să le respecte și este și o monitorizare foarte strictă a activității acestor studenți. Spre exemplu, la Departamentul de Relații cu Publicul studenții trebuie să intervină în activitatea de publicare a anumitor informații pe site-urile noastre”, a precizat acesta, la UMFTV.
Acești studenți pot plăti astfel o taxă de școlarizare mai mică dacă își îndeplinesc cu brio sarcinile. „La începutul fiecărui an universitar, se publică pe site locurile disponibile, studenții se înscriu, după care are loc un interviu și o analiză a dosarului studentului. Au prioritate studenții cu situații materiale mai reduse, deoarece noi noi dorim să-i ajutăm și să-i recompensăm prin reducerea taxei de școlarizare la cei care sunt cu taxă. Este un cuantum calculat în funcție de orele pe care le efectuează”, a explicat șef lucrări dr. Szederjesi János.

Ce pot învăța voluntarii la Centrul de Simulare
La Centrul de Simulare și Abilități Practice, voluntarii pot juca atât rolul pacientului, cât și pe al profesorului. Ei sunt instruiți de către specialiști să efectueze manopere neinvazive pe simulatoare, pentru ca mai apoi să-și învețe și colegii. „La Centrul de Simulare, studentul are de câștigat mai multe lucruri. Pe lângă faptul că vine să ajute la procesul didactic, el învață. Aici, sunt două tipuri de activități și dorim să dezvoltăm și partea de educație făcută de către voluntari. Sunt voluntari care joacă rolul de pacienți. Sunt niște cabinete medicale unde vin studenții să examineze pacienți. Acești pacienți sunt voluntari noștri, care sunt învățați să mimeze o anumită boală. Cealaltă categorie de voluntari se referă la faptul că avem un număr de voluntari pe care îi instruim să facă anumite manopere neinvazive pe simulatoarele noastre, urmând ca mai apoi să aducem studenții și ei să-i învețe aceste manopere, care nu au un grad mare de dificultate. Astfel, experimentează și partea de educator și profesor. Avantajul simulatoarelor este că pot fi permise mici greșeli, fiindcă nu suferă nimeni și încercăm să expunem anumite simulatoare care nu se deteriorează prin aceste manopere”, a mai arătat directorul Centrului de Simulare și Abilități Practice.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Cafeneaua părinților pentru siguranța copiilor la Sighișoara

Distribuie O nouă intâlnire în cadrul EIL Mureș intitulată ” Cafeneaua părinților pentru siguranța copiilor” …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.