Veteran de 96 de ani, avansat în grad Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 151 Vizualizări

Veteran de 96 de ani, avansat în grad

veteranŞeful Serviciului Cabinet din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, comisar şef Traian Gliga, a înmânat joi, 12 noiembrie, veteranului de război caporal (rtr.) Teodor Iclodan din localitatea Balda, oraşul Sărmaşu, o Diplomă de Excelenţă în semn de apreciere şi recunoştinţă pentru actele de eroism săvârşite în cel De-al Doilea Război Mondial. La ceremonie, prilejuită de împlinirea de către Teodor Iclodan a vârstei de 96 de ani, a participat şi Ioan Mocean, primarul oraşului Sărmaşu, precum şi plutonierul adjutant Mihai Ilaş, reprezentant al Unităţii Militare 01011, care a citit Ordinul de avansare la gradul de plutonier adjutant şi i-a înmânat veteranului o Diplomă de onoare.

Rănit cu două schije de obuz

Veteranul Teodor Iclodan s-a născut la data de 12 noiembrie 1919, iar în anul 1941 s-a încorporat în Regimentul 1, Artilerie Motorizată – Divizia Blindată Bucureşti. Venerabilul a participat la operaţiunile militare de pe frontul de est, peste Prut, la Chişinău, Orhei, Bălţi. La Odesa, lângă oraşul Dalnic, a fost rănit la piciorul stâng cu două schije de obuz, fiind internat la Tiraspol, apoi la Tighina şi Bucureşti, timp de o lună. Din concediu este chemat ca instructor la Şcoala Politehnică pentru studenţi încorporaţi în armată, până la terminarea războiului. „Am ascultat cu emoţie amintirile pe care le-a depănat în prezenţa noastră şi l-am admirat pentru curajul cu care a reuşit să treacă peste greutăţile pe care le-a întâmpinat. A fost un moment emoţionant şi pe această cale, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş doresc să-i aducă sincere mulţumiri pentru eforturile şi sacrificiile pe care le-a depus de-a lungul timpului, îi dorim multă sănătate, alături de un sincer „La mulţi ani!”! Să ne amintim şi să nu uităm nici o clipă că flacăra nestinsă a bucuriei se află în gesturi simple, omeneşti, în generozitate nedisimulată, în fapte creştineşti”, a precizat subcomisar Carmen Frandeş.

Acţiunea a fost organizată în cadrul proiectului „Cinstire Eroilor Mureşeni”, derulat de Garnizoana Târgu-Mureş şi Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş, în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş, Consiliul Judeţean Mureş şi Primăria municipiului Târgu-Mureş.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE