Cu mai multă energie, BC Mureș învinge Energia Sport
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 91 Vizualizări

Cu mai multă energie, BC Mureș învinge Energia

bc muresÎn etapa a VIII-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, BC Mureș Târgu-Mureș a învins sâmbătă seara în partida disputată în Sala Sporturilor din Târgu-Mureș una dintre aparent cele mai în formă formații ale momentului, Energia Târgu-Jiu. Deși rezultatele din campionatul intern sunt modeste, gorjenii veneau după un parcurs ireproșabil și se aflau în fruntea clasamentului grupei din FIBA Euro Cup, cu trei victorii din trei jocuri. Mai mult, nu au reușit niciodată să învingă echipa mureșeană pe terenul acestora. Tradiția s-a păstrat și formația lui Audrius Prakuraitis a dominat partida de la un cap la altul, obținând victoria cu scorul de 90-74 (23-22, 22-19, 29-18, 16-15). Chiar dacă desprinderea a avut loc în partea a doua a întâlnirii, mureșenii au condus în permanență, oaspeții reușind egalarea, la 2, la intrarea în al doilea minut al partidei și au condus la începutul părții a doua. Deși au reușit pe parcursul primei părți să se desprindă până la 10 puncte, la prima pauză avantajul era minim. Pe parcursul sfertului secund mureșenii au reușit să mențină avantajul, chiar să treacă peste bariera celor 10 puncte, dar la pauza mare avantajul rămânea unul fragil (45-41).
„Sfertul sensibil” a adus desprinderea
Deși deja „vaccinați” cu partide în care și-au făcut singuri viața grea, mureșenii au pornit tot timid partea a doua. Aproape de intrarea în a doua jumătate a sfertului trei, oaspeții au preluat pentru prima dată conducerea, dar și singura, la 52-51. Au mai reușit încă o dată să egaleze la 54, dar atât. Cu Ivanovic, Gajovic și Martinic în zi bună, „tigrii” au reușit să se desprindă din nou la peste 10 puncte, dar la ultima pauză avantajul era de doar 5. În ultimul act, Martinic a reușit câteva intercepții finalizate cu transformări, combinații în atac concretizate, mureșenii oferind deseori faze spectacol, gustate din plin de un public entuziast. Cu Barro deseori pe post de servant și Polyak, Gajovic sau Lazar la finalizare, BC Mureș și-a mărit avantajul după nici 4 minute la peste 20 de puncte (83-61). Soarta partidei era practic pecetluită. BC Mureș a încheiat partida la pas, obținând o victorie importantă pentru moral, după ce au oferit suporterilor finaluri cu mari emoții, unele întâlniri pierdute chiar. Mureșenii obțin a patra victorie a sezonului, dar au demonstrat potențial, unul care poate fi valorificat doar cu eliminarea „timpilor morți”.
Au înscris:
BC Mureș: Ivanovic 18 p (2×3), Martinic 16 (1), Gajovic 16 (2), Polyák 14 (2), Jurevicus 9 (1), Barro 7, Kemp 4, Lázár 3, Frasenyuk 3
Energia: Diggs 23 (4×3), Mack 19 (3), Radosavljevic 9 (2), Horne 7 (1), Troupe 6, Sánta 4, Eziukwu 3, Guțoaia 3 (1)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE