Fetele de la ASA rezistă în fața campioanei Sport
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 80 Vizualizări

Fetele de la ASA rezistă în fața campioanei

asa femÎn etapa a VIII-a a Superligii la fotbal feminin, prima a returului, ASA Târgu-Mureș a încheiat duminică la egalitate, scor 2-2 (2-1), partida susținută pe teren propriu cu lidera și campioana ultimerlor cinci ediții, Olimpia Cluj. Este a doua partidă din ultimii cinci ani în care mureșencele reușesc să coboare neînvinse de pe teren în fața clujencelor. Au fost așadar 18 partide, incluzâd finalele Cupei României și cea din turul ediției actuale, în care ASA a obținut doar un egal. Atât dublele din campionat, cea din prima ediție cu play-off din primivara acestui an, cât și toate finalele Cupei României din aceste sezoane au dat câștig de cauză echipei care alcătuiește și nucleul reprezentativei feminine a României, unde antrenor este același ca și al campioanelor (!!!), Mirel Albon. Cu o singură remiză smulsă în returul ediției trecute, tot pe teren propriu, un 1-1 cu șansă, mureșencele au început partida din nou timorate și s-au văzut conduse din start. În minutul 2, clujencele au deschis scorul la o greșeală de marcaj, cu o minge trimisă în colțul porții direct din preluare. Impulsionate de antrenorul Seches Carol, gazdele au echilibrat jocul și au dominat chiar mijlocul terenului. Alicia Roca a reușit să egaleze în minutul 16, la o lovitură liberă la care a deviat cu capul în plasa clujencelor. Cu mai mult curaj, mureșencele sunt tot mai prezente în fața porții adverse, dar lipsurile în privința bagajelor tehnice sau pregătirii fizice a unor jucătoare nu au adus rezultat pe tabelă. Aceeași Roca și-a adus echipa în avantaj înainte de pauză. În minutul 38, Bianca Sandu a obținut un corner de pe dreapta, tot ea l-a executat, iar jucătoarea polivalentă de pe banda dreaptă a reluat cu capul în plasă. Până la pauză, dar și până la întoarcerea rezultatului, un aport important la acest nesperat 2-1 l-a avut și portarul Andreea Părăluță, care a salvat în câteva situații critice.

Final cu „e bine și așa rău”
Partea a doua a partidei dintre cele mai bune echipe ale fotbalului feminin românesc din ultimul aproape un deceniu a fost cu mai puține faze de poartă. Clujenecele au dominat în special datorită vitezei superioare, cea care le-a adus și golul egalizator în minutul 56. La mijlocul terenului tot gazdele au deținut controlul, dar lipsa unei coordonatoare de joc s-a resimțit din plin. Ocaziile la poarta clujencelor au lipsit în partea a doua, mureșencele periclitând poarta doar cu șutul nu destul de plasat a Biancăi Sandu, sau câteva incursiuni pe flancuri, respinse de apărarea oaspete. La poarta gazdelor, aceeași Părăluță a fost ceea care a salvat acest punct cu valoare mai degrabă pentru moralul echipei. Avantajul de 3 puncte obținut de Olimpia după partida din tur rămâne, iar pentru a redobândi titlul cucerit în urmă cu cinci ani va fi nevoie de victorii în fața clujencelor în play-off. Evident, fără pași greșiți în fața celorlalte adversare.
ASA a aliniat formația: Părăluță- Roca, Jáhn, Göder, Gorea, Kopácsi (72 Máthé), A. Boroș, M. Boroș, Sárosi (66 Széles, 88 Tămaș), Meleacă (63 Dénes), Sandu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE