Inspectoratul Şcolar aşteaptă operatorii economici Invatamant
  • edith.veres
  • 0 comentarii
  • 354 Vizualizări

Inspectoratul Şcolar aşteaptă operatorii economici

laura popMetodologia de organizare şi funcţionare a învăţământului profesional cu durata de 3 ani, după clasa a VIII-a, prevede faptul că cifra de şcolarizare pentru acest nivel de învăţământ se stabileşte pe baza nevoilor pieţei muncii şi a tendinţelor de dezvoltare, conform documentelor de planificare regionale şi locale, precum şi pe baza solicitărilor operatorilor economici, ne-a informat inspectorul şcolar pentru învăţământul profesional şi tehnic, Laura Pop. Un demers important pentru corelarea ofertei educaţionale ale şcolilor mureşene cu cererea reală de specialişti pe piaţa muncii.

 Învăţământ profesional, doar pe bază de contract-cadru

Prin această iniţiativă, operatorii economici au posibilitatea de a se implica în mod direct în formarea elevilor, formându-şi tinerii într-o manieră cât mai apropiată de propriile exigenţe.Ţinând cont de această prevedere, în această perioadă, la nivelul inspectoratului şcolar se organizează colectarea şi centralizarea adreselor de solicitare a şcolarizării în învăţământul profesional cu durata de 3 ani transmise de către operatorii economici. Asta deoarece învăţământul profesional cu durata de 3 ani se organizează numai în şcolile care au încheiat contracte-cadru cu operatorii economici sau cu instituţiile interesate, a precizat inspectorul Laura Pop. ,,În aceste contracte trebuiesc prevăzute felul în care sunt asigurate atât resursele tehnice cât şi cele umane necesare pregătirii practice a elevilor”, a subliniat Laura Pop.

Ocazional, a arătat inspectorul, pentru a răspunde cât mai precis nevoilor angajatorilor, stagiile de practică ale elevilor pot fi organizate şi în unităţile de învăţământ, în măsura în care şcolile dispun de ateliere dotate corespunzător, materiile prime şi materialele necesare pregătirii elevilor fiind asigurate de către şcoli împreună cu agenţii economici. Operatorii economici interesaţi de formarea viitorilor specialişti în diferite meserii vor fi cei care vor solicita, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş, procedura de solicitare a şcolarizării în învăţământul profesional cu durata de 3 ani, după clasa a VIII-a, pentru anul şcolar 2016 – 2017. Operatorii economici care doresc să fie şcolarizaţi elevi pentru anumite calificări profesionale, sunt invitaţi să completeze Anexa 2 (pag. 5) a Procedurilor, şi să le depună fie direct la secretariatul Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş, fie prin fax la numărul 0265.218 473, până în data de 10 decembrie 2015. Adresele de solicitare pot fi descărcate şi de pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş, la adresa: http://www.edums.ro/103012112015.pdf.

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE