Home / Sport / BC Sirius continuă seria victoriilor

BC Sirius continuă seria victoriilor

Distribuie

siriusEchipa feminină de baschet BC Sirius Târgu-Mureș a câștigat și al treilea meci din prima ediție în Liga I. Debuntante în acest eșalon, după victoriile în fața celor două echipe satelit ale echipelor din Liga Națională, ICIM Arad și Danzio Timișoara, echipa mureșeană s-a impus și pe terenul celor de la CSU Alba Iulia. Mureșencele au trecut de tracul debutului și datorită experienței căpitanului Janina Simionca și au învins cu 57-43. Victoria a fost tranșată în partea a doua a întâlnirii, după două prime sferturi încheiate cu scoruri cel puțin modeste. La prima pauză mureșencele conduceau cu 10-7 și diferența a rămas aceeași și la pauza mare, cu un sfert secund încheiat la egalitate, 14-14, 24-21 la general.
Descătușate după pauză
La reluare ambele echipe au fost mult mai prudente în apărare, dar au reușit să înscrie din nou foarte puține puncte. Mureșencele au câștigat și sfertul trei la o diferență de un singur coș (11-9), dar soarta partidei la doar 5 puncte avantaj era departe de a fi decisă. Elevele lui Steff Zakarias au apăsat pe accelerație în ultimul act și s-au desprins decisiv pe tabelă. Sfertul patru a fost mai productiv decât ambele de debut al celor două reprize, sfert câștigat cu 22-13. BC Sirius a obținut o victorie foarte importantă și a trecut în fruntea clasamentului, dar se află înaintea confruntărilor cu cele mai puternice echipe ale seriei. La începutul lunii decembrie vor întâlni pe teren propriu cealaltă echipă neînvinsă a seriei, Universitatea Cluj, partidă programată inițial pentru data de 6 decembrie, după care va urma deplasarea la cealaltă echipă cu drept de promovare din serie, Universitatea CSM Oradea.
Pentru BC Sirius, Janina Simionca a reușit aproape jumătate din punctele echipei, 27. A doua marcatoare a fost Antonia Radu, cu 12 puncte. Au mai punctat: Ivácson Balogh Zsuzsa 5, Alina Pop 4, Bartha Borbála 4, Pálfi Tünde 2, Parajdi Tékla 2, Andreea Feiseș 1. Au mai jucat Balogh Andrea și Cristina Gherendi.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Jucător venit din Mexic la o echipă mureșeană

Distribuie Echipa ACS Academica Transilvania Târgu Mureș a primit în vestiar un nou jucător venit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.