Home / Sanatate / Donează sânge pentru un suflet de copil

Donează sânge pentru un suflet de copil

Distribuie

sangeOrganizația „Dacii Liberi” și Centrul Regional de Transfuzie din Tîrgu Mureș lansează o nouă campanie de donare de sânge, având drept scop atât ajutorarea spitalelor din județul Mureș, fiecare donație reprezentând o viață salvată, cât și punerea în practică a unei idei inedite: opțiunea donatorilor de a renunța la recompensa bonurilor de masă, pentru ca în preajma Crăciunului, la finalul campaniei, aceste bonuri să fie utilizate pentru copiii din centrele de plasament din oraș.

Sistemul medical are întotdeauna nevoie de rezerve de sânge, iar mureșenii sunt bineveniți oricând să doneze. Pentru că se apropie Sărbătorile de iarnă, inițiatorii acestei campanii s-au gândit și la copilașii mai puțin norocoși din centrele de plasament cărora doresc să le aducă zâmbetele pe chipuri. „Organizația „Dacii Liberi” îndeamnă la implicare în societate, astfel ne dorim să participați la campania județeană de donare de sânge. Aceasta are ca scop ajutorarea spitalelor din județul Mureș, fiecare donație reprezentând o viață salvată. Împreună cu Centrul Regional de Transfuzie din Tîrgu Mureș vă așteptăm să realizați o schimbare prin exemplul dumneavoastră. Doar 1-2% din români donează sânge, iar sistemul medical românesc este într-o nevoie continuă de sânge. Momentul deosebit al acestei campanii reprezintă opțiunea donatorilor de a renunța la recompensa bonurilor de masă, pentru ca în preajma Crăciunului, la finalul campaniei, aceste bonuri să fie utilizate pentru ajutorarea unui Centru de Plasament din Tîrgu Mureș, copiii din aceste centre având nevoie, în special în perioada respectivă, de grija si fapta noastră bună. Tinerii voluntari vor petrece timp alături de copii, deoarece dorim ca aceștia să simtă cu adevărat bucuria si darul venit din sufletul tuturor donatorilor”, au transmis reprezentanții organizației „Dacii Liberi”.

Organizatorii mai transmit că pentru o organizare eficientă și pentru ca persoanele care se prezintă la donare să nu fie nevoite să aștepte odată ajunse la Centrul de Transfuzii, sunt sfătuite să sune la numărul de telefon 0757-941.339 pentru a fi înscrise pe o listă de donare.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO: Ministrul Sănătății, vizită la Spitalul Municipal „Dr. Eugen Nicoară” din Reghin

Distribuie Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a efectuat astăzi o vizită la Spitalul Municipal „Dr. Eugen …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.