Home / Sport / Popicarele mureșene au „lăsat” doar două medalii

Popicarele mureșene au „lăsat” doar două medalii

Distribuie

DSCF0275Dacă lotul de băieți ai clubului de popice Electromureș Târgu-Mureș, mult prea tânăr și neexperimentat nu a reușit să obțină vreo edalie în cadrul finalelor Campionatului Național a juniorilor sub 23 de ani la individual clasic, sprint și tandem disputate la sfârșitul săptămânii pe arena târgumureșeană, fetele de la Electromureș Romgaz și-au onorat statutul de favorite și confirmat titlul de campioane pe echipe pe care îl deține. Lotul antrenorilor Orosz István și Seres Jozsef a fost alcătuit din16 sportive și acestea au reușit după cele două zile de concurs să câștige nu mai puțin de 9 din cele 11 medalii puse în joc la cele trei probe, cu titluri de campioane la fiecare dintre acestea. Competiția fetelor a început cu proba de la individual clasic, unde în fiecare serie au fost înregistrate rezultate demne de prima divizie. Titlul național i-a revenit jucătoarei gazdelor, Bianca Elena Bărdiță, care a doborât 572 de popice. Între ea și colega de club Melisa Leonida Ungureanu, care a avut la rândul ei un rezultat bun (547 p.d.) s-a intercalat ploieșteanca Elena Loredana Vișan de la CS Conpet Petrolul, care a obținut argintul cu 3 „bețe” mai multe doborâte decât Melisa.
Podium doar cu gazde la sprint
Următoarele două probe, ambele eliminatorii, deci cu două laureate cu bronz, au revenit de asemenea mureșencelor. În proba cea mai rapidă a competiției s-au calificat patru jucătoare ale gazdelor, astfel încât ultimele trei dueluri s-au disputat „în familie”. Eliminate în semifinale, bronzul l-au câștigat Birtalan Antonia și Papp Gyopár, iar finala și-au disputat-o Nagy Simon Emese și Kiss Agota Noémi, prima devenind campioană națională. Spectaculoasa probă de tandem, în care fiecare lansare contează, în care coechipierul (a) poate repara sau strica greșelile sau reușitele celuilalt, au adus pe podium alte cinci sportive târgumureșene, mărind numărul medaliatelor gazdelor la 11. Fiind și aceasta probă eliminatorie, în ultimele patru dubluri se aflau trei perechi mureșene. Singura deja medaliată, Papp Gyopár a obținut al doilea bronz alături de colega sa Orbán Kata și cealaltă pereche eliminată în semifinale, Nagy Ibolya Csilla-Lörinczi Vivien Tamara. Marea surpriză a reușit-o perechea Gál Beatrix Timea-Seres Bernádett, ambele de sub 16 ani, care au învins perechea favorită a probei, Elena Loredana Vișan-Alice Georgiana Vasile, de la Conpet Petrolul Ploiești, care au obținut cea de-a doua medalie pentru prahovence.
Pentru junioarele U23, ultima competiție din acest an va fi turneul IV al Campionatului Național pe echipe, care va avea loc în 5 decembrie,
la Ploiești.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Unirea Ungheni, la doar 90 de minute de play-off

Distribuie Unirea Ungheni, formație pregătită de fostul internațional Florentin Petre, a învins sâmbătă, 16 martie, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.