71.000 de euro investiți într-un microbuz pentru copiii cu dizabilități Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 164 Vizualizări

71.000 de euro investiți într-un microbuz pentru copiii cu dizabilități

DSC_5256

Copiii cu dizabilități care urmează terapiile de recuperare din cadrul Centrul de Zi „Perseverența” beneficiază, începând de 18 noiembrie, de un microbuz nou-nouț care le asigură transportul căre Fundația Transilvană Alpha și înapoi acasă.

Achiziția microbuzului special adaptat pentru transportul persoanelor cu dizabilități a fost posibilă după mai bine de 5 ani de campanii de strângere de fonduri organizate de Fundația Transilvană Alpha, de angajați ai companiilor partenere precum și de partenerii din Olanda de la organizația Blijvende Hulp voor Roemenie.  Organizația olandeză, prin implicarea extraordinară a domnilor Derk Bogema, Jan Gerssen și Tom Kamstra, este, de altfel, și cea care a contribuit decisiv la materializarea cauzei prin organizarea în ultimul an a mai multor campanii de strângere de fonduri care au completat suma necesară achiziției și adaptării vehiculului pentru transportul persoanelor cu dizabilități.

DSC_5267

”E o mare bucurie, un vis împlinit, și poate vom face un obicei din a ne bucura din realizări. Acest vehicul circulă la standarde mondiale, este dotat cu un lift cu o capacitate maximă de 400 de kg, valoarea lui fiind de 71.000 de euro, din care 2/3 reprezintă contribuția organizației olandeze Blijvende Hulp Voor Roemenie și 1/3 reprezintă contribuția partenerilor din România. Chiar dacă este în proprietatea Fundației, microbusul stă la dispoziția tuturor persoanelor cu dizabilități care trăiesc în comunitatea noastră” a declarat dr. Alexandru Lupșa, președintele Fundației Alpha Transilvană.

DSC_5273

Microbuzul marca Mercedes Benz are o capacitate de transport de maximum 6 persoane în scaune rulante și de 8 persoane pe scaune normale. Pentru transportul persoanelor în scaun rulant microbuzul este prevăzut cu un lift cu ajutorul căruia pasagerii pot fi urcați în vehicul precum și de sisteme de ancorare în podea și centuri de siguranță. Vehiculul poate deservi și adulți cu dizabilități, întrucât liftul are o sarcină maximă de 400 kg ceea ce permite ridicarea în condiții de siguranță, inclusiv a persoanelor cu o masă corporală mai mare sau a celor care se deplasează în scaune rulante propulsate electric.

În funcție de necesitate, microbusul poate fi utilizat pentru transport mixt atât pentru persoane în scaun rulant, cât și pe scaune normale, fără a se depăși limita maximă de 8 pasageri, fiind dotat cu cele mai noi sisteme de reducere a emisiilor poluante. Totodată, are un sistem special de încălzire care menține temperatura constantă în habitaclu pe timpul urcării respectiv coborârii pasagerilor cu liftul chiar și în condiții de temperaturi scăzute.

”Colaborăm cu 12 ONG-uri printre care și Fundația Transilvană Alpha, un număr de aproximativ 15 copii cu handicap grav au finanțare din  partea Primăriei” ne spune Marta Maior, directorul Serviciului Public de Asistență Socială din cadrul Primăriei Târgu-Mureș.

Lista donatorilor începând cu anul 2010 și până în prezent numără peste 20 de companii locale, naționale și multinaționale precum și organizații partenere.

”Este un proiect în care ne-am implicat cu mare drag, probabil sunt din angajații noștri sau rudele lor care vor beneficia de acest mijloc de transport pentru că, foarte important, poate fi folosit de oricine din comunitate” a declarat Ovidiu Maior,  PR Manager Azomureș, în calitate de reprezentat al uneia dintre companiile care a sponsorizat achiziția.

Pentru achiziția microbuzului au fost organizate de-a lungul timpului mai multe evenimente de strângere de fonduri cum ar fi Tuning and Drift Show, Meciul Speranței (în colaborare cu BC Mureș) sau Balul Speranței. În același timp, la cele mai multe ediții ale Swimathon, eveniment organizat de Fundația Comunitară Mureș, cauza pentru care copiii cu dizabilități și voluntarii au înotat a fost achiziția microbuzului.

DSC_5265

Potrivit afirmațiilor lui Derk Bogema, președintele Fundației Blijvende Hulp voor Roemenie, parteneriatul între cele două fundații continuă, anul viitor urmând a se implica în renovarea bucătăriei din incinta Fundației Transilvană Alpha.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE