Campanie caritabilă cu beneficii multiple Social
  • edith.veres
  • 0 comentarii
  • 73 Vizualizări

Campanie caritabilă cu beneficii multiple

banner siteO inedită campanie caritabilă a demarat luni, 16 noiembrie, în organizarea tinerilor membri ai organizaţiei “Dacii Liberi” din Târgu – Mureş. Aceştia au combinat beneficiile unanim cunoscute ale donării de sânge cu o campanie de colectare de fonduri pentru centrele de plasament din zonă, rezultând o acţiune amplă în care se speră că se vor implica un mare număr de mureşeni.

Exemplul tinerilor va impulsiona comunitatea?

Tinerii îşi doresc implicarea comunităţii pentru a realiza schimbarea în bine dorită de toţi. “Susţinem că o generaţie tânără sănătoasă se poate forma doar prin muncă şi determinare, bazată pe valorile naţionale şi creştine”, afirmă liderul “Dacilor”, Dragoş Burghelia. Pentru început, iniţiatorii au demarat, împreună cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină, o campanie municipală de promovare în rândul mureşenilor a donării de sânge. “Nevoia acută de sânge din sistemul medical poate fi stăvilită numai prin bunăvoinţa şi compasiunea comunităţii, având în vedere că doar 1-2% din români donează sânge. Oraşul fiind un centru medical important, este cu atât mai necesară o astfel de campanie caritabilă, iar exemplul tinerilor poate impulsiona societatea civilă”, consideră Dragoş. Începând deci cu data de 16 noiembrie, membrii “Dacilor Liberi” promovează campania în cadrul şcolilor târgumureşene, în instituţii şi prin intermediul mass-media. Pentru ca donatorii să nu fie nevoiţi să aştepte la rând iar procesul de donare să se desfăşoare rapid şi organizat pun la dispoziţia celor interesaţi un număr de telefon la care se pot face programări şi pagina de socializare a organizaţiei, respectiv telefon 0757- 941.339 şi “Dacii Liberi Mures”.3 Dragos Burghelia

 Donaţii pentru copii

Fiind însă vorba despre o acţiune cu beneficii multiple, tinerii au combinat campania de donare de sânge cu oferirea către donatori a opţiunii de a renunţa la bonurile de masă cuvenite, pentru ca în preajma Crăciunului, la finalul campaniei, aceste bonuri să fie utilizate pentru ajutorarea unui Centru de Plasament din Târgu – Mureş. “Copii din aceste centre au nevoie, în special în perioada respectivă, nu neapărat de cadouri, cât de cunoaşterea faptului că le suntem alături, că şi comunitatea are grijă de ei”, explică Dragoş. Tinerii voluntari nu doar vor duce cadouri acestora, ci vor şi petrece un timp de calitate alături de copii, pentru ca aceştia să simtă cu adevărat bucuria şi darul venit din sufletul tuturor donatorilor. Printr-o faptă aparent neînsemnată oamenii pot ajuta în două moduri comunitatea locală.

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE