Home / Sanatate / Ce calitate a vieții au pacienții cu psoriazis și dermatită atopică

Ce calitate a vieții au pacienții cu psoriazis și dermatită atopică

conferinta dermatologie 1Peste 200 de medici primari, specialiști și rezidenți din specialitățile dermato-venerologie, reumatologie, pediatrie, imuno-alergologie, anatomie-patologică, psihiatrie, medicină internă, medicina muncii și medicina de familie participă, în perioada 19 – 21 noiembrie, la conferința „Psoriazis și dermatita atopică – abordări multidisciplinare”, o manifestare organizată de Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Tîrgu Mureș și Societatea Română de Dermatologie.

Conferința are loc la Hotelul Grand din Tîrgu Mureș și face parte din seria de manifestări științifice organizate cu prilejul împlinirii a 70 de ani de la înființarea Universității de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș. Potrivit președintelui conferinței, prof. univ. dr. Silviu Morariu, aproximativ 200 de medici de diferite specialități din întreaga țară vor dezbate aspecte legate de diagnostic și tratament în cele două maladii, dar și măsurile de prevenție și profilaxie care trebuie cunoscute și aplicate. De asemenea, vor fi discutate aspecte privind calitatea vieții pacientului cu psoriazis și dermatită atopică. O secțiune specială va fi dedicată educației pentru sănătate și rolului pe care presa îl poate juca în crearea unei atitudini de suport pentru pacienții cu psoriazis și dermatită atopică.

70 de ani de dermatologie la UMF Tîrgu Mureș
Potrivit programului manifestării, se va discuta și despre calitatea vieții pacientului cu psoriazis și dermatită atopică; educația pentru sănătate și rolul și locul pe care îl are mass-media în educația pentru sănătate. Această sesiune are loc joi, 19 noiembrie, între orele 15,00 – 17.00. Totodată, vineri, 20 noiembrie, între orele 12,30 – 14,00, prof. univ. dr. Silviu Morariu, președintele conferinței și șeful Disciplinei de Dermatologie din cadrul UMF Tîrgu Mureș va susține o prezentare despre cei 70 de ani de dermatologie la UMF Tîrgu Mureș. La această sesiune festivă, participă rectorul UMF Tîrgu Mureș, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei și președintele ales al Societății Române de Dermatologie, prof. univ. dr. Călin Giurcăneanu. Tot atunci, prof. univ. dr. Alexandru Tătaru va prezenta aspecte legate de abordarea multidisciplinară în psoriazis. Alte discuții se vor referi la Registrul Național de Psorizais, consiliere psihologică în psoriazis și dermatită atopică, actualități în terapia dermatitei atopice, afecțiuni asociate psoriazisului, psoriazis, boală legată de profesie, aspecte genetice în psoriazis și dermatita atopică, particularități ale psoriazisului la copil și adolescent, psoriazisul și sarcina, dermatita atopică și sarcina, dar și tratamente inedite în psoriazis.

Citeste si:  Livezeni: Pas înainte pentru Parcul Universitar Științific și Tehnologic “Novum Forum”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

ULTIMA ORĂ! Vizite sistate într-un spital mureșean, din cauza COVID-19

Conducerea Spitalului Municipal Sighișoara a anunțat luni, 1 august, prin intermediul unui comunicat de presă, …