Dan Maşca, încă o scrisoare deschisă către Dorin Florea Politic
  • admin
  • 1 comentarii
  • 677 Vizualizări

Dan Maşca, încă o scrisoare deschisă către Dorin Florea

111Preşedintele Partidului Oamenilor Liberi (POL) Târgu-Mureş, Dan Maşca, a remis o scrisoare deschisă Primăriei municipiului Târgu-Mureş, în atenţia primarului Dorin Florea, în care solicită anularea licitaţiei pentru achiziţionarea de tăbliţe cu nume de străzi.

Redăm, în rândurile de mai jos, conţinutul integral al scrisorii deschise, cu menţiunea că vom publica şi poziţia conducerii Primăriei municipiului Târgu-Mureş, în măsura în care aceasta va fi făcută publică.

dan masca 2

“Constatăm cu regret că persistați în a manifesta lipsă de respect față de toți cetățenii de etnie maghiară din Târgu-Mureș, față de familiile mixte, față de prietenii și vecinii noștri unguri din comunitate, care își plătesc taxele și impozitele la fel ca și cetățenii de etnie română.

Revenim cu a doua scrisoare deschisă pe tema plăcuțelor stradale, în condițiile în care licitația pentru achiziția acestora înaintează și am reușit să avem acces la modelele pe care doriți să le achiziționați. Remarcăm contrariați că în caietul de sarcini al licitației de achiziție lipsesc modelele de tăblițe cu numele de străzi substantive comune inscripționate bilingv. Abil și manipulator, ați introdus ca modele exclusiv indicatoare cu nume de străzi substantive proprii, care în mod natural nu necesită traducere.

Vă solicităm anularea licitației de achiziție a acestor tăblițe care, în forma lor actuală, nu justifică în nici un fel cheltuiala bugetară. La un preț mediu de peste 100 de lei/tăbliță, cheltuirea a aproximativ 850.000 de lei din banii comunității pentru a înlocui niște tăblițe fără a rezolva problema inițială de la care s-a plecat, se traduce printr-o veritabilă risipă bugetară. Suntem convinși că acești bani ar putea fi direcționați spre domenii unde nevoile sunt mult mai mari. Cu această sumă s-ar putea dota școli, grădinițe sau, dacă realmente se dorește, ar putea duce la montarea unor indicatoare stradale cu adevărat bilingve.

Revenim cu solicitarea fermă de a oferi tuturor cetățenilor din Târgu-Mureș, indiferent de etnie, același respect. Cetățenii români de etnie maghiară din Târgu-Mureș au, potrivit legilor în vigoare în România – Carta Europeană a Limbilor Regionale și Minoritare ratificată de România prin Legea nr. 282/2007, Convenția Cadru pentru Protecția Minorităților Naționale ratificată de România prin Legea 33/1995 și Legea 215/2001 privind administrația publică locală – dreptul de a avea numele străzilor substantive comune inscripționate bilingv.

Vă mulțumim anticipat!

Cu respect,

Dan Mașca

Președinte POL”

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Acum omul asta s-a apucat sa scrie scrisori . Urmeaza telegrame cred din alea cu : catre primaria tg mures ! Numara pana la 5 si rasufla adanc . Eu Masca viitor primar rog sa binevoiti sa faceti cum spun eu . Stop. Astfel veti fi aruncati in temnite . Stop. Ca eu cu Balas cand ajungem pe toti are sa judecam.stop. Pe toti are sa condamnam .stop. Pe toti are sa incatusam .

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE