Evaziune fiscală şi spălare de bani, în atenţia poliţiştilor Administratie
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 109 Vizualizări

Evaziune fiscală şi spălare de bani, în atenţia poliţiştilor

11139 de polițiști din judeţul Mureş au efectuat joi, 19 noiembrie, 11 percheziții pe raza județelor Mureș, Sibiu, Bihor, Arad și Satu Mare, la patru societăți comerciale și la patru persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani.

Importuri suspecte din Turcia

Potrivit inspectorului Andreea Pop, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, acțiunea se desfășoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalități Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș. „Din cercetări a reieșit că în perioada 2014-2015, doi cetăţeni de origine turcă ar fi efectuat peste 40 de operaţiuni comerciale de import, cu autocamioane înmatriculate în Turcia, de la furnizorii din aceeaşi ţară, existând indicii că transportatorii, coordonaţi de persoanele bănuite, ar fi utilizat două seturi de documente justificative, astfel încât în vama turcă ar fi fost prezentate cantităţile reale, iar la intrarea în România, în vamă, pentru aceleaşi mărfuri, ar fi fost prezentate documente justificative din care rezultau tranzacţionarea unor cantităţi mai mici decât cele efectiv transportate şi la preţuri/valori diminuate, în scopul micşorării cuantumului taxelor vamale aferente acestor operaţiuni”, a precizat inspector Andreea Pop.

Circuitul banilor, urmărit de SRI

Poliţiştii mai susţin că bunurile ar fi fost livrate în principal la un depozit din Târgu-Mureş, iar ulterior ar fi fost distribuite la punctele de lucru ale societăţii din judeţele Sibiu, Bihor şi Satu Mare şi la clienţi din alte judeţe, o mare parte fiind livrate către parteneri din judeţul Arad. Totodată, mărfurile ar fi fost comercializate fără documente justificative şi către persoane fizice, de la depozitul situat în Târgu-Mureş. „O parte din sumele de bani obţinute din aceste activităţi comerciale ilicite ar fi fost utilizate pentru acordarea de împrumuturi către societatea pe care o administrează, în scopul achiziţionării unor imobile şi autoturisme de lux, în acest fel, sumele dobândite „la negru” fiind introduse în circuitul legal, precum şi pentru acordarea de împrumuturi cu dobândă. În cursul perioadei verificate, una dintre persoanele bănuite ar fi achiziţionat mai multe imobile, la o valoare declarată de 1.200.000 lei, preţul real de tranzacţionare fiind de 2.500.000 lei, diferenţa fiind plătită în numerar. De asemenea, s-a stabilit faptul că societatea administrată de una dintre persoanele bănuite ar fi comercializat cantităţi importante de produse petroliere – motorină, fără evidenţierea în actele contabile a tuturor veniturilor realizate. Prejudiciul urmează a fi stabilit după coroborarea tuturor datelor rezultate, respectiv după cuantificarea inventarelor. Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații. La activități participă și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mureş”, a subliniat Andreea Pop.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE