Home / Social / O partidă de șah în locul unui fum de țigară

Notice: Trying to get property of non-object in /home/zideziro/public_html/wp-content/themes/sahifa v5.5.3/framework/parts/post-head.php on line 69

O partidă de șah în locul unui fum de țigară

PR-relatii-publice-sah-pioni-tabla-sah

Agenţia Naţională Antidrog (ANA), prin intermediul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Mureș, a marcat Ziua Naţională fără Tutun prin derularea unor activități de informare-sensibilizare-conştientizare în mediul şcolar, familial şi în comunitate, asupra riscurilor consumului de tutun şi de formare de abilităţi de viaţă sănătoasă.

Potrivit specialiștilor Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Mureș, au ales organizarea unor concursuri de șah, ca și alternativă sănătoasă la consumul de tutun. În acest sens, joi, 19 noiembrie, între orele 17.00 – 19.00,  sala de competiţii a Clubului Sportiv Şcolar Târgu Mureş a găzduit concursul ” Fii nobil”, unde au participat tinerii de la Clubul Sportiv Școlar Târgu Mureș. Miercuri, 18 noiembrie și joi 19 noiembrie la sediul Primăriei Municipiului Reghin – Poliția Locală Reghin s-a desfăşurat sesiunea de formare cu tema Formare de bază în domeniul prevenirii consumului de droguri destinată polițiștilor locali, în cadrul căreia specialiștii CPECA Mureș au susținut cursul și au prezentat participanților aspecte legate de  riscurile consumului de tutun.

În România, se fumează zilnic peste 5 milioane de pachete de ţigări, iar aproximativ 85% dintre pacienţii cu cancer bronhopulmonar sunt fumători, potrivit Societăţii Române de Pneumologie. Totodată, studiile au arătat că 89% dintre fumătorii din ţara noastră şi-ar dori să reducă numărul ţigărilor sau să renunţe complet la fumat.  În Europa, bolile legate de fumat fac anual 650000 victime; dintre acestea, 80000 de decese sunt urmare a fumatului pasiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Explozie cu o victimă într-o localitate din Mureș!

Pompierii militari din Reghin au fost solicitați să intervină marți, 7 iulie, la o explozie …