Amânare în procesul centurii Tîrgu Mureșului Administratie
  • ligia.voro
  • 1 comentarii
  • 138 Vizualizări

Amânare în procesul centurii Tîrgu Mureșului

Curtea de Apel Targu Mures

 

La Curtea de Apel Tîrgu Mureș s-a consumat, săptămâna trecută, un nou termen în procesul privind centura Tîrgu Mureșului, ce ar urma să lege E60 de DN 15. Reprezentanții pârâților au solicitat amânarea procesului. Un nou termen de judecată a fost fixat pentru luna decembrie a.c.

 

Procesul intentat de către 72 de locuitori din cartierul Orizont şi nu numai din comuna Livezeni pentru anularea unor articole din Hotărârea de Guvern Nr. 378 din 2013 prin care era aprobată investiţia privind construcţia celor aproape 12 km ai variantei ocolitoare a oraşului Tîrgu Mureş pe DN 13 şi DN 15 a fost amânat și la al doilea termen.
De această dată, reprezentanții Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale au solicitat, la termenul din 19 noiembrie, amânarea procesului pentru că apărătorul nu s-a putut prezenta deoarece avea un proces la o altă instanță – la Alba Iulia.
Reclamanții, prin apărător, au solicitat să le fie comunicate anexele și alte documente care au stat la baza adoptării hotărârii de guvern amintite mai sus, documente care nu au fost făcute publice până acum, susțin aceștia. De asemenea, reclamanții au mai solicitat să se clarifice dacă cererea de intervenție din partea Ministerului Transporturilor, pe care apare numele Anișoarei Cornilă, directorul general al Direcţiei Generale şi Resurse Juridice din Ministerul Transporturilor, a fost, într-adevăr, semnată de către aceasta.

Procesul a fost intentat în luna iulie a acestui an, când 72 de locuitori din comuna Livezeni au atacat în contencios administrativ Hotărârea de Guvern Nr. 378 din 2013 privind amplasamentul lucrării de utilitate publică “Varianta ocolitoare a oraşului Tîrgu Mureş pe DN 13 şi DN 15″, solicitând anularea articolele 1, 6 şi 7 care prevăd următoarele: “Se aprobă amplasamentul lucrării de utilitate publică “Varianta ocolitoare a oraşului Tîrgu Mureş pe DN 13 şi DN 15”, potrivit hărţii topografice prevăzute în anexa nr. 1*), “Planul cu amplasamentul lucrării se aduce la cunoştinţă publică prin afişarea la sediul consiliului local respectiv şi prin afişare pe pagina proprie de internet a expropriatorului” şi “Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantă din prezenta hotărâre”.

Despre proces, citește aiciaici și aici

Foto 2
Varianta de ocolire a municipiului Tîrgu Mureş are, conform proiectului, 11,6 km, leagă Drumul European 60 de Drumul Naţional 15 prin comunele Corunca, Livezeni, Sângeorgiu de Mureş şi Ernei. Valoarea contractului este de 50 de milioane de euro. Finanţarea este asigurată 15% din bugetul de stat, iar restul sumei de la Banca Europeană de Investiţii. Prin construcţia sa, centura urma să preia traficul greu pe relaţia Tîrgu-Mureş – Reghin – Bistriţa sau Reghin – Topliţa – Piatra Neamţ. Durata de execuție a lucrărilor este de 48 de luni, contractul fiind adjudecat la începutul lunii iulie a anului trecut.
Lucrările de construcţie sunt executate de spaniolii de la Copisa Constructora Pirenaica, reprezentanţi ai constructorului fiind prezenţi, de altfel, atât la primul cât și la al doilea termen de judecată al procesului.

Despre proiectul centurii puteţi citi mai multe aici și aici 

Ligia VORO

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Sa blocam strada Livezeni ca cei care stau inafara orasului sa vada cat de benefica e centurii. Pai ce mie nu-mi convine ca ei vin cu masina in oras, baga fumul aici si dupamasa merg la „orizont”.

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE