Home / Iernut / Avântul iernează în fotoliul de lider

Avântul iernează în fotoliul de lider

Distribuie

liga 3În ultima etapă a turului Ligii III de fotbal, Avântul Reghin învins în deplasarea de la Galda de Jos cu scorul de 3-2 (1-1) formația locală Industria, ocupanta locului secund al seriei V. Reghinenii își păstrează astfel până la primăvară prima poziție, cu o linie de clasament pe care nu au mai reușit-o de multe sezoane: 10 victorii, o remiză și două înfrângeri, golaveraj 30-12, 31 puncte. Echipa județului Alba învinsă de Avântul a coborât pe locul 4, cu 28 puncte, la egalitate cu ocupantele locurilor 2 și 3, Luceafărul Oradea și Unirea Jucu (județul Cluj), departajate de golaveraj. Echipa antrenorului Vili Stoica, deși cu un lot „subțire”, după decalarația acestuia, a reușit o performanță pe care clubul nu o mai reușuise doar în urmă cu aproape trei decenii. Mai rămâne de văzut dacă cei din jurul clubului vor pune umărul pentru a ajuta în cazul promovării să mențină echipa în eșalonul secund. „A fost un tur extraordinar pentru noi. Nu ne așteptam la acest lucru, dar băieții, deși avem un lot subțire și numeric și valoric, au dat dovadă de mult caracter și au jucat cu multă dăruire. Este un sentiment extraordinar să ne vedem peste iarnă pe primul loc, lucru care, din câte am auzit nu s-a mai reușit de prin anii 80. Acum rămâne de văzut cine va fi alături de noi, situația actuală nu ne permite să visăm la promovare. Cred că dacă am reuși vreo trei transferuri în iarnă am avea un lot competitiv pentru a aspira, dar asta nu mai depinde de noi”, a declarat Vili Stoica.

Rezultat întors în două minute
În partida de la Galda, gazdele au deschis scorul prin Cristian Bodea, în minutul 16 și Avântul ceda momentan prima poziție. Fostul component la FC Municipal Târgu-Mureș în anul primei promovări în Liga I, Viorel Șaim a reușit un joc de excepție. „Bebeto”, cum este poreclit mureșeanul a reușit egalarea înainte de pauză și reghinenii au intrat la vestiare cu un moral ridicat. La reluare, Truța și-a adus echipa în avantaj în minutul 55, iar după doar două minute același Șaim a transformat o lovitură de la 11 metri. Rezultatul final l-a stabilit Cernea, în minutul 70, dar Avântul a rezistat până la final și se menține în fotoliul de lider.
A doua reprezentantă a județului Mureș în serie, una dintre cele două învingătoare a liderului, CS Iernut a încheiat turul cu un rezultat de egalitate pe teren propriu, 0-0 cu formația maramureșeană FC Comuna Recea. În al doilea an în acest eșalon din istoria clubului, formația din Iernut se menține pe locurile 8-10, cu 17 puncte, la egalitate cu Sănătatea Cluj și bihorenii de la CS Oșorhei, dar departe de zona periculoasă, următoarele clasate fiind la 7 puncte distanță. Returul va debuta la începutul lunii martie.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.