Home / Invatamant / Evenimente de excepție cu ocazia Zilelor UMF Tîrgu Mureș

Evenimente de excepție cu ocazia Zilelor UMF Tîrgu Mureș

Distribuie

zilele umfÎn anul în care Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Tîrgu Mureș sărbătorește 70 de ani de la înființare, Zilele UMF Tîrgu Mureș, o manifestare tradițională ce are loc în perioada 7 – 11 decembrie, se desfășoară sub egida UMF70, având loc o serie de evenimente organizate în premieră.

Potrivit rectorului UMF Tîrgu Mureș, prof. dr. Leonard Azamfirei, Zilele UMF Tîrgu Mureș vor veni să încheie în mod fericit un an întreg de activități subordonate aniversării a 70 de ani de la înființarea Universității. „Vom începe luni, în 7 decembrie, cu o manifestare inedită, pe care am propus-o colegilor maghiari și care au răspuns pozitiv. E vorba de Zilele Culturale Maghiare la UMF Tîrgu Mureș, ocazie în care, prin manifestări culturale și artistice, vor exista momente și un cadru propice pentru a scoate în evidență caracterul multicultural al Universității și în speță existența colegilor maghiari, fie că sunt studenți, fie că sunt cadre didactice. Marți, 8 decembrie, vom avea a doua ediție a expoziției „Arta în suflet de medic”, o expoziție de artă plastică realizată de medici, farmaciști și studenți. Seara vom avea Concertul Studențesc de Colinde, un moment artistic deosebit, care va avea loc la Casa de Cultură „Mihai Eminescu”, a arătat rectorul UMF Tîrgu Mureș.

Invitați din țară și de peste hotare
Ziua de miercuri, 9 decembrie, începe cu a opta Sesiune Științifică Anuală a Doctoranzilor și a cincea Conferință a Postdoctoranzilor în Medicină și Farmacie. Totodată, va avea loc un Workshop de Simulare Aplicată în Medicină, organizat în colaborare cu Centrul de Simulare din Munchen, în cadrul unui proiect european derulat de UMF Tîrgu Mureș și care se încheie la sfârșitul acestui an. În premieră, are loc o conferință cu tema chirurgia cardiacă. „Tot miercuri va începe Cursul European de Educație în Anestezie, un curs tradițional pe care îl organizăm în fiecare an. Vom avea invitați din Israel, din Ungaria și din România. În aceeași zi începe Conferința Națională de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară „ConCORDIS”, o manifestare organizată de către Societatea Studențească de Chirurgie din România, filiala Mureș. Tema generală va fi chirurgia cardiacă. În seara de miercuri vom avea un concert aniversar UMF70 la Palatul Culturii”, a transmis prof. dr. Leonard Azamfirei.

Centru Avansat de Cercetări Medicale și Farmaceutice, la UMF Tîrgu Mureș
Ziua de joi începe cu un curs de engleză medicală adresat medicilor și studenților, iar apoi se va relua expoziția Old UMF Tîrgu Mureș. Primul Centru Avansat de Cercetări Medicale și Farmaceutice din România, în valoare de peste 10 milioane de euro, realizat printr-un proiect european, se va inaugura în aceeași zi. „Fotografiile expoziției se vor regăsi în albumul UMF aniversar, pe care îl vom lansa în cursul zilei de joi. Momentul cel mai important al acestei săptămâni va fi inaugurarea Centrului de Cercetări Avansate Medico – Farmaceutice, joi, de la ora 14,00. Ne așteptăm să fie un moment de referință pentru UMF Tîrgu Mureș. Seara va avea loc Gala Festivă a UMF, care va conține o serie de momente tradiționale. Vineri, 11 decembrie, vom avea Sesiunea Științifică Anuală a Cadrelor Didactice. Vom încheia Zilele UMF și UMF70 cu un concert susținut în Sala Festivă a Universității de către soliștii Operei Române din Cluj-Napoca împreună cu Filarmonica de Stat din Tîrgu Mureș. Site-ul Universității va căpăta foarte curând o față nouă, un face lift. Va fi mai bine pentru că se schimbă și standardele de media și eu sunt un adept al progresului din mai multe puncte de vedere. Informarea va rămâne la fel de promptă prin intermediul site-ului”, a mai arătat prof. dr. Leonard Azamfirei.

 

De asemenea, verificati

Spitalul Municipal ”Dr. Eugen Nicoară” Reghin angajează îngrijitoare

Distribuie Spitalul Municipal ”Dr. Eugen Nicoară” Reghin organizează concurs pentru ocuparea următoarelor posturi, cu normă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.