FOTO: Albia Nirajului, securizată de Repcon Business
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 141 Vizualizări

FOTO: Albia Nirajului, securizată de Repcon

1Compania Repcon a finalizat, în proporţie de aproape 100%, lucrările de reabilitare şi modernizare a malurilor râului Niraj pe o lungime de 31,9 kilometri. Lucrarea va proteja de inundaţii zece localităţi din judeţul Mureş, aflate în bazinul hidrografic al râului Niraj, şi va fi predată beneficiarului, Administraţia Bazinală a Apelor Târgu-Mureş, în termen de maxim două săptămâni.

Zece localităţi, ferite de inundaţii

Miercuri, 18 noiembrie, albia râului Niraj era recalibrată pe o lungime de 31,9 kilometri, erau construiţi 7 kilometri de diguri noi, 1,6 kilometri de ziduri și 1,2 kilometri de casete de beton şi supraînălțări de diguri. De asemenea, în viitorul apropiat, constructorii de la Repcon au în vedere finalizarea nodului hidrotehnic din Miercurea Nirajului, la confluența dintre pârâul Vețca și Niraj. “Vreau să le mulțumesc locuitorilor de pe Niraj că au înțeles importanța muncii noastre, au respectat prezența noastră aici, ba chiar unii ne-au ajutat cu ce au putut ca să avansăm rapid. Nu e plăcut să ai un șantier imens în fața casei, dar după ce plecăm noi omul poate să constate și beneficiile. Mulțumesc și autorităților locale și județene, precum și beneficiarului, ABA Mureș, care au înțeles că vrem să lucrăm accelerat ca să fim în grafic și ne-au ajutat cu tot ce am avut nevoie”, a declarat Mircea Nistreanu, direcorul general al Repcon SA.

La finalizarea proiectului, mai multe localităţi cu istoric grav în privinţa inundaţiilor, Miercurea Nirajului, Dumitreşti, Găleşti, Bolintineni, Păsăreni, Murgeşti, Acăţari, Stejeriş, Crăciuneşti şi Cinta, vor fi în sfârșit protejate de furia naturii. Cifrele de la final de proiect sunt elocvente: 800.000 de metri cubi de pământ mutaţi cu utilajele, 29.000 de metri cubi de beton intraţi în ziduri, în noduri hidrotehnice și în casete şi 80.000 de tone de piatră folosite. „Mobilizarea a fost foarte bună, oamenii noștri au înțeles că nu există altă variantă decât să finalizăm la termen”, a menţionat directorul general al Repcon SA.

[zizigallery id=1832]

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE