Home / Sport / FOTO: Primul concurs de şah de la clubul Juvenes, în 100 de imagini

FOTO: Primul concurs de şah de la clubul Juvenes, în 100 de imagini

Distribuie

1 AAproape 50 de şahişti cu vârste cuprinse între 7 şi 12 ani au participat sâmbătă, 21 noiembrie, la concursul „Pion campion”, organizat în incinta restaurantului „Asteri” din Târgu-Mureş de către Clubul Sportiv Juvenes din municipiu.

Medea Isac, 5 puncte din 5

La capătul a cinci runde bogate în meciuri frumoase, organizatorii au anunţat că vor fi medaliaţi doar sportivii care au obţinut minim 4 puncte. Învingătoarea de la categoria 8 ani, Medea Isac, este elevă la Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazu” din Târgu-Mureş şi a reuşit cinci victorii din tot atâtea posibile. „Fac şah de la şase ani. Îmi place şahul pentru că e un joc care îţi dezvoltă mintea şi răbdarea. Mă antrenez destul de mult, cu domnul profesor Baratosi Iosif Gavril. Unele meciuri de azi (sâmbătă, 21 noiembrie – n.r.) mi s-au părut uşoare, altele mai grele”, a spus, pentru cotidianul Zi de Zi, Medea Isac, care are în palmares şi un loc 1 la Campionatul Naţional de Echipe Mixte de la Olăneşti.

1 B

Fugulyan Gergely, antrenorul de campioni

Concursul a fost primul de la înfiinţarea secţiei de şah a clubului Juvenes, unde antrenorul Fugulyan Gergely iniţiază în tainele sportului minţii aproximativ 100 de prichindei. „Am avut 30 de participanţi la categoria 8 ani şi circa 15 copii la categoriile 10 şi 12 ani. E primul concurs de şah organizat de clubul Juvenes, iar pentru mine, ca antrenor, a fost şi un fel de preselecţie deoarece am început activitatea în urmă cu două luni. Lucrez cam cu 100 de copii, majoritatea din clasele 0 şi 1, începători. Pornesc de la zero şi îmi doresc să formez cât mai mulţi şahişti de valoare”, a menţionat Fugulyan Gergely, nume care impune respect în şahul mureşean.

Proiect privat, cu zece linii sportive

Managerul general al Clubului Sportiv Juvenes, Cristian Constantin, a mulţumit atât părinţilor cât şi copiilor pentru participare şi a subliniat că Juvenes reprezintă un proiect privat, demarat de curând, cu zece linii sportive destinate atât copiilor, cât şi adulţilor. „Toţi antrenorii din cadrul clubului sunt angajaţi cu carte de muncă, au fost selectaţi şi sunt lideri pe linia lor de pregătire, indiferent că este vorba de şah, fotbal, triatlon şi aşa mai departe”, a afirmat Cristian Constantin, care a oferit tuturor participanţilor diplome şi cadouri.

1 caseta 1

Medaliaţii concursului

Categoria 8 ani

Locul 1: Medea Isac

Locul 2: Andrei Poenar

Locul 3: Ariana Ciocan, Ania Stăvariu

Categoria 10 ani

Locul 1: Enache Vlad

Locul 2: Alisa Enache

Locul 3: Andrada Bira

Categoria 12 ani

Locul 1: Kolcsar Agnes

Locul 2: Teodora Turcu

[zizigallery id=1833]

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.