Home / Sanatate / Nova Vita a inaugurat, astăzi, Centrul de Imagistică Medicală

Nova Vita a inaugurat, astăzi, Centrul de Imagistică Medicală

Exterior Spital Nova VitaCentrul Medical Nova Vita din Tîrgu Mureș, cel mai mare spital privat din Transilvania, a celebrat, luni, 23 noiembrie, deschiderea noului său Centru de Imagistică Medicală. Noua unitate de 300 de metri pătrați, în valoare de 2 milioane de euro, a fost inaugurată de administratorul Nova Vita, Virgil Mailat.

Unitatea este dotată cu echipamente de diagnosticare imagistică inovatoare de la GE Healthcare. Sistemul de imagistică medicală prin rezonanță magnetică Optima MR 450w GEM de 1,5 Tesla, scanerul pentru tomografie computerizată Optima CT 660 Spatial Enhaced de 128 secțiuni şi sistemul de radiografie digitală Brivo DR-F, furnizate de GE Healthcare, vor fi utilizate pentru a oferi clinicienilor informații detaliate cu privire la diverse afecțiuni, cum ar fi tumorile, tulburările neurologice, bolile cardiovasculare și alte patologii. În comparație cu echipamentele GE din generația anterioară, noile tehnologii oferă o serie de avantaje care permit centrului Nova Vita să răspundă viitoarelor cereri de servicii medicale din România şi să ajute clinicienii să ofere investigații de imagistică medicală de înaltă performanță pacienților lor, precum și acuratețe în diagnostic. Se estimează că, în fiecare lună, în jur de 600 de pacienți vor beneficia de îngrijiri medicale în noul centru.

iUn pas înainte pentru Nova Vita
Directorul medical al Centrului Medical Nova Vita, dr. Dragoș Popa, a declarat că deschiderea noului centru de diagnosticare reprezintă un mare pas înainte pentru clinicienii şi pacienții spitalului. „Suntem onorați și bucuroși că după 6 ani de activitate în domeniul medical am reușit să ne extindem paleta de servicii medicale prin investigațiile oferite în cadrul centrului de imagistică al Spitalului Nova Vita. Deschiderea noului centru de diagnosticare reprezintă un mare pas înainte pentru clinicienii şi pacienții spitalului şi este dovada angajamentului nostru de a trece la o abordare multidisciplinară axată pe pacient. Totodată, aparatura modernă asigură pentru medicii examinatori o acuratețe foarte bună a imaginii și implicit o interpretare și o descriere mult mai fidelă a zonei examinate. Datorită calității excelente a imaginilor oferite de aceste noi tehnologii, vom dispune de un instrument esențial în furnizarea de servicii medicale personalizate, de la detectarea afectiuniilor, până la a-i ajuta pe medici să evalueze şi să se orienteze spre o conduită terapeutică mai precisă în favoarea pacientului”, a declarat dr. Dragoș Popa.

Directorul general Healthcare România și Republica Moldova, Alexandra Munteanu, a precizat că locuitorii județului Mureş vor avea la dispoziție unele dintre cele mai noi inovații pentru diagnosticare timpurie şi monitorizare. „Ne bucurăm că echipa de diagnosticare imagistică Nova Vita a ales tehnologiile GE Healthcare pentru centrul din Tîrgu Mureș. GE Healthcare şi Nova Vita împărtăşesc opinia că noile dezvoltări tehnologice pot aduce mari avantaje atât pacienților, cât şi medicilor. Acum, locuitorii județului Mureş vor avea la dispoziție unele dintre cele mai noi inovații pentru diagnosticare timpurie şi monitorizare şi ne face plăcere să contribuim şi noi la aceste schimbări”, a transmis Alexandra Munteanu.

v

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

COVID-19: Cifrele zilei în județul Mureș

Față de ziua precedentă, în județul Mureș a fost înregistrat un caz nou de coronavirus, …