Home / Social / Vești bune pentru Secția de Neonatologie Prematuri

Vești bune pentru Secția de Neonatologie Prematuri

1 salvati copiii

Salvaţi Copiii a lansat local, pentru al doilea an consecutiv, campania „Un gest pentru o viață!” în vederea strângerii de fonduri pentru dotarea cu echipamente medicale necesare Secției de Neonatologie Prematuri.

Alături de 24 de voluntari, Organizația Salvați Copiii filiala Mureș a fost prezentă în perioada 21-22 noiembrie 2015 la Promenada Mall Târgu Mureș. Copiii prezenți s-au bucurat de momente de joc și plăcere, iar părinții au primit mesajul campaniei, sprijinind astfel eforturile în stângerea fondurilor necesare asigurării echipamentelor necesare Secției de Neonatologie Prematuri, respectiv aspirator secreții nazale, infuziomate, cântare bebeluși. „Cu sprijinul partenerului nostru Promenada Mall Târgu Mureș și al sponsorului anual, SC PKD GRUP precum și al oamenilor prezenți la eveniment am reușit să strângem suma de  2.321,5 lei. La această sumă se vor adăuga SMS-urile pe care, sperăm noi, oamenii care au primit cele 350 de pliante le vor trimite” ne spune Alina Schenk, coordonator program. Pentru cei care nu au ajuns la eveniment donații se pot face prin SMS la 8844 cu codul „SALVEZ” (2 euro lunar) sau prin  donații la link-ul: http://salvaticopiii.ro/?id2=doneaza. Câteodată, ca să salvezi o viaţă este nevoie doar de un gest. În România există, în continuare, zeci de secţii de nou-născuţi în care copiii născuţi înainte de termen se sting pentru că nu există suficiente incubatoare, în care eforturile medicilor sunt zădărnicite de lipsa unor minime dotări. Din nefericire, 1700 de copii mai mici de un an mor anual în România. Cei mai mulți dintre ei ar avea o șansă la viață dacă maternitățile și secțiile de nou-născuți ara avea dotările necesare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Sistare de gaze naturale într-o localitate mureșeană

Delgaz Grid a finalizat o lucrare importantă de investiții care a constat în înlocuirea conductelor …