Home / Invatamant / Cum s-a desfășurat, la Tîrgu Mureș, examenul de Rezidențiat

Cum s-a desfășurat, la Tîrgu Mureș, examenul de Rezidențiat

Distribuie

rezidentiatRectorul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) din Tîrgu Mureș, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, a declarat, zilele trecute, într-o conferință de presă, că anul acesta, la concursul național de intrare în Rezidențiat, s-au înscris 567 de candidați, fiind astfel o creștere cu 10% față de anul anterior.

Rectorul UMF Tîrgu Mureș s-a arătat mulțumit de modul în care a decurs examenul. „Anul acesta, am avut 567 de candidați înscriși, o creștere cu 10% față de anul anterior, dintre care 410 la Medicină Generală, 124 la Medicină Dentară și 33 la Farmacie. La Medicină, cel mai mare punctaj a fost de 914 puncte, la Medicină Dentară de 890 de puncte, iar la Farmacie 846 de puncte. Notele reflectă pe de-o parte cunoștințele candidaților, iar pe de altă parte dificultatea testelor la fiecare dintre cele trei domenii, teste care n-au fost chiar foarte ușoare. Noi suntem mulțumiți de modul în care a decurs examenul de Rezidențiat și susținem în continuare acest tip de examen descentralizat, pe centre universitare până se va găsi un sistem diferit de acesta”, a declarat rectorul UMF Tîrgu Mureș.

Examenul de Rezidențiat, organizat pentru al cincilea an la Tîrgu Mureș
Potrivit acestuia, la Tîrgu Mureș, examenul are loc pentru al cincilea an consecutiv, iar în cinci ani de zile nu a existat niciodată măcar o întrebare anulată. „Rezidențiatul este un moment în viața medicală și în viața personală a oricărui absolvent, pentru că după examenul de admitere, examenul de Rezidențiat este cel mai important moment al parcursului profesional. Am organizat pentru al cincilea an consecutiv la Tîrgu Mureș examenul de Rezidențiat și tot pentru al cincilea an consecutiv acest examen s-a desfășurat fără incidente și cred că este o performanță care merită remarcată. În cinci ani de zile n-a existat niciodată măcar o întrebare anulată. Prin urmare, nici anul acesta nu s-a întâmplat acest lucru. Evident că după fiecare examen apar persoane care încearcă să găsească lucruri pe care ele neînțelegându-le le pun pe seama altora, mă refer la neînțelegeri. Am avut anul acesta trei contestații pe trei întrebări, dar care n-au avut niciun fel de bază în bibliografia dată, astfel încât grilele inițiale au rămas definitive”, a precizat prof. univ. dr. Leonard Azamfirei.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

INTERVIU – Patru elevi de la „Papiu”, calificați la Etapa Națională a Olimpiadei de Matematică. „Matematica este regina tuturor științelor”

Distribuie Performanță demnă de admirație și aplauze pentru patru elevi ai Colegiului Național „Alexandru Papiu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.