Masă rotundă despre discriminare în instituțiile publice. Cum înlăturăm barierele Social
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 214 Vizualizări

Masă rotundă despre discriminare în instituțiile publice. Cum înlăturăm barierele

masaAsociația „Divers” din Tîrgu Mureș, Consiliul Județean Mureș şi Prefectura Mureș au organizat, în 16 noiembrie, cu ocazia Zilei Internaționale a Toleranței, masa rotundă „Discriminarea creează bariere – Să le distrugem împreună!”, în cadrul căreia membrii Comisiei de Incluziune Socială, ai Grupului de Lucru Mixt, reprezentanții ONG-urilor și jurnaliștii au discutat despre importanța incluziunii sociale în județul Mureș.

Președintele Asociației „Divers”, Maria Koreck, a explicat că deși se vorbește de zeci de ani despre conceptul de incluziune socială, el este încă destul de nou. În urma discuțiilor, s-a constatat faptul că există la nivelul fiecărei instituții date statistice necesare în vederea elaborării unei strategii județene de incluziune socială și planuri de acțiune locală. De asemenea, există în Strategia de dezvoltare a județului Mureș priorități referitoare la incluziune socială, dar nu există un studiu care să reflecte punctul de plecare pentru elaborarea Strategiei de Incluziune Socială Județean și Planul de Acțiune Local.
Ce au recomandat participanții
Potrivit organizatorilor, în continuare Comisia de Incluziune Socială din județ trebuie să formeze grupuri de lucru în următoarele priorități strategice: educație, ocupare, servicii sociale și sănătate. Rezultatul dezbaterilor grupurilor de lucru trebuie să fie formulat până cel târziu 15 ianuarie, după care să fie dezbătut public și adoptat pe plan județean. „În aceste grupe de lucru să fie invitați pe lângă instituțiile care fac parte din Comisia de Incluziune Socială și ONG-urile din domeniile de activitate respective. Rolul grupurilor de lucru este de a identifica în cadrul priorităților strategice enumerate mai sus nevoile pe plan județean pentru care să găsească toate datele statistice și argumentele cunoscute în prezent, respectiv să propună măsuri și activități concrete de incluziune socială stabilind indicatori, bugete, actori implicați și surse de finanțare posibile. Secretariatul Comisiei de Incluziune Socială să coordoneze activitatea de elaborare a Strategiei de Incluziune Socială Județean și a Planului de Acțiune Locală, iar partenerii locali ai proiectului Guvernare Incluzivă vor sprijini acest demers”, a declarat Maria Koreck.
Evenimentul din 16 noiembrie a fost derulat în cadrul a campaniei de incluziune socială „Ia o doză de toleranță!”, campanie organizată în cadrul proiectului „Guvernare Incluzivă” implementat de Asociația „Asistenţă şi Programe pentru Dezvoltare Durabilă – Agenda 21” în parteneriat cu Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, respectiv cu partenerii locali: Asociația „Divers”, Consiliul Județean Mureș şi Instituţia Prefectului – judeţul Mureș.
Proiectul „Guvernare Incluzivă” vizează iniţiative menite să răspundă mai bine problemelor cu care se confruntă grupurile dezavantajate. În acest scop, proiectul propune un set de măsuri coerente, menite să contribuie la reducerea riscului de excludere și de marginalizare socială a grupurilor vulnerabile din județele Buzău, Călărași, Cluj, Dolj și Mureș, prin colaborarea dintre autoritățile publice și societatea civilă.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE