Home / Sport / Premieră pentru Cristina și Paul, semifinaliști mondiali la Latino Adulți

Premieră pentru Cristina și Paul, semifinaliști mondiali la Latino Adulți

Distribuie

DSC_0411_site

Perechea târgumureșeană de dansatori Cristina Tătar și Paul Moldovan au făcut o figură extrem de frumoasă la Viena, la Campionatul Mondial Latino Adulți, desfășurat în cadrul Austria Open 2015, calificându-se în semifinală. În schimb, tinerii au încheiat pe locul șase în lume din 146 de perechi la Open. În clasamentul mondial, întocmit de Federația Mondială de Dans Sportiv, Cristina Tătar și Paul Moldovan ocupă locul al 15-lea, cu 3322 de puncte.

Succes frumos al perechii de dansatori de la clubul DanceArt din Tîrgu Mureș duminică seara, la Viena, la Openul Austriei 2015, secțiunea latino, categoria adulți – 19-35 de ani. Tinerii antrenați de Somodi Katalin și Somodi Martin au ajuns în pași de dans în finala Openului pe care au încheiat-o pe locul al șaselea. În concurs au intrat 146 de perechi, iar până în finală, perechea târgumureșeană a trecut de cinci runde eliminatorii. Dansatorii au obținut 517 puncte.
Însă acest rezultat pălește în fața calificării incredibile, dar pe deplin meritate în semifinala Campionatului Mondial Latino Adulți sâmbătă seara. Tinerii care obțin pentru prima dată acest rezultat în cariera lor au terminat concursul pe locul 13, din 89 de echipe participante.

 

Foto 2_site
Bucuria succesului de a ajunge în semifinala Campionatului Mondial Latino Adulți a fost imensă după cum a fost anunțată chiar de către unul dintre protagoniști – Paul Moldovan, pe contul său de pe rețeaua de socializare Facebook. “Am reușit, semifinala Campionatului Mondial Latino Adulți – locul al 13-lea. Mulțumesc, în primul rând, antrenorilor Marton Janos Somodi și Somodi Katalin pentru că împreună am făcut posibilă această realizare. Nu există cuvinte de mulțumire care să reflecte cât de recunoscători vă suntem pentru tot ce faceți în favoarea noastră. Mulțumesc părinților pentru susținere și pentru educația primită în toți acești ani. Fără suportul vostru nu aș fi ajuns aici. Vă mulțumesc Zoran Plohl, Tatsiana Lahvinovich Galchun și Alexey Galchun pentru sprijinul vostru. Este o mare onoare să am oameni ca voi în viața mea. Vă mulțumesc tuturor. Vă iubesc!”, a scris dansatorul. Acesta le-a mai mulțumit sponsorilor – BD Dance și Denpasar Romania, care i-au asigurat accesoriile și pantofii, și Saroltei Gesteredi pentru costumul de dans.
Bucuria a explodat și în rândurile scrise de către antrenoarea tinerilor, de la Clubul Sportiv DanceArt, Somodi Katalin. “Încă o premieră pentru dansul sportiv românesc… Prima pereche în semifinala unui campionat mondial Latino Adulți! Târgumureșenii Tătar Cristina și Paul Moldovan s-au calificat în semifinala Campionatului Mondial Latino 2015, Viena. Suntem foarte mândri de voi!”, a scris Somodi Katalin pe propriul cont de FB.
Palmaresul sportivilor târgumureșeni, după mulți ani de antrenamente epuizante, include două titluri de campioni mondiali, unul la categoria de vârstă sub 21 ani, în 2013, și unul în 2012 la categoria tineret, și multe medalii la alte concursuri naționale și internaționale de dans sportiv, secțiunea latino.
Vom reveni cu mai multe detalii, cu alte impresii în edițiile noastre viitoare. Până atunci, felicitări, sportivilor și antrenorilor!
Ligia VORO
(sursa foto 2: Paul Moldovan, contul de FB)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.