FOTO : Retro Gym pune oraşul în mişcare Social
  • edith.veres
  • 0 comentarii
  • 406 Vizualizări

FOTO : Retro Gym pune oraşul în mişcare

1Zeci de mii de calorii arse. Mii de feţe zâmbitoare. Sute de încurajări. 4 antrenori deosebiţi cu 4 stiluri diferite. Un eveniment, descris de organizatori drept milenar, a doua ediţie a Fitness Maraton organizat de către clubul sportiv Retro Gym. Clubul este de ani de zile o pepinieră pentru viitorii campioni. A dat deja mai mulţi campioni naţionali, internaţionali ba chiar şi campioni mondiali. Dar nu despre aceste succese este vorba acum, ci despre ambiţia frumoasă a antrenorului Gusti Moldovan de a pune oraşul în mişcare.

3 Invitaţi şi surprize

De treceai, nu codrul de aramă ci doar podul către Sala Polivalentă, puteai simţi aerul fremătând. Nu e de mirare, devreme ce mii de mureşeni au ales să se pună în mişcare alături de Gusti. Faima evenimentului se pare că a depăşit graniţa judeţului, printre participanţi regăsindu-se şi un număr însemnat de clujeni. Întreg terenul sălii a fost plin de doritori de mişcare, iar conducerea antrenamentului de masă a fost fulminantă. Un adevărat eveniment, care a trezit cel puţin atracţia faţă de sport în mulţi participanţi de ocazie.”În momentul în care am hotărât să organizez “Fitness Maraton” ştiam un singur lucru foarte bine, trebuia să am echipa perfectă. Nu am mai avut nici o emoţie ştiind că am numai profesionişti în spatele meu”, a spus antrenorul după eveniment.Nici cei care au ales confortul tribunelor nu s-au plictisit.

6Spectacolul celor peste 1.000 de oameni antrenându-se ca o echipă îndelung rodată a fost un show în sine. Show care a fost întregit şi de valoarea invitaţilor speciali. Gabriel Toncean, preşedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness, sau omul din spatele tuturor „Fabricilor de sculpturi” din România, după cum l-a descris antrenorul Moldovan, a deschis evenimentul la care fiecare a putut găsi o atracţie specială. Medicul Irina Muntean, specialistă în diabet, nutriţie şi boli metabolice la Centrul Medical TopMed a răspuns tuturor curiozităţilor legate de întreţinerea unui corp sănătos şi a purtat un dialog sincer despre lupta cu kilogramele. Invitaţii speciali din Bucureşti, antrenorii Radu Mandache şi Ileana Roşu, au încălzit participanţii. Ambii antrenori de top, au reuşit să insufle pasiunea şi în cei pentru care sportul nu este o obişnuinţă zilnică.

7„Dacă ar fi uşor, toată lumea ar fi fit”

Seria antrenamentelor de neuitat a continuat cu antrenorii gazde, Carmen Mureşan şi omniprezentul Gusti Moldovan. O echipă câştigătoare, care reuşesc să mişte şi pe cei mai greoi dintre noi. În ce o priveşte pe Carmen, ea este doar una dintre „descoperirile” lui Gusti, antrenoare care a reuşit deja să dezvolte un stil propriu deosebit de apreciat. Şi desigur Gusti, al cărui motto este „Dacă ar fi uşor, toată lumea ar fi fit”. Multiplu campion naţional, cele mai recente două titluri fiind obţinute chiar în acest an, este antrenor de fitness de mai bine de 5 ani. Adept al stilului clasic, el a reînnoit elementele eficiente, le-a modernizat şi le-a introdus în antrenamentele sale, dezvoltând un stil personal denumit „we can be fit”.

4Gusti este recunoscut oficial drept prezent în top 3 antrenori de fitness din România. Deşi obişnuit cu o prezenţă deosebită la antrenamentele sale, cea de la Maraton l-a surprins în mod plăcut. „Ştiam că vom fi mulţi, dar a fost o surpriză plăcută să văd că au venit mulţi şi din afara oraşului”, a declarat acesta, după antrenamentele colective. Am fost curioasă care este explicaţia pentru entuziasmul şi perseverenţa participanţilor, mulţi dintre ei fără nici un contact anterior cu sportul. „Eu cred în ceea ce fac, cred în ei, în potenţialul din fiecare. Îi susţin şi îi încurajez când au nevoie. Iar asta se simte”, spune Gusti. Oricine poate fi fit, am fost curioasă, iar Gusti a fost categoric. „Nu. Leneşii nu pot”, a subliniat antrenorul.

8Sportul, program de familie

Antrenamentele au fost cu entuziasm primite şi de marele număr de copii care s-au antrenat susţinut alături de părinţi. Copiii au avut însă atracţii speciale, muzica şi clovnul Zurly i-au distrat în momentele de respiro. O parte dintre participanţi sunt fideli sportului de ani de zile. Ramona Core de exemplu rareori lipseşte de la antrenamente şi face asta de aproape 5 ani. Care este explicaţia unei astfel de perseverenţe? “Antrenamentele sunt diversificate. Este atent la noi, ne susţine. Ne simte când avem nevoie de un impuls. Dar trebuie în primul rând să îţi doreşti să vii. Altfel degeaba te împinge cineva de la spate. Eu am făcut sport de dragul sportului. Fac din plăcere”, a declarat obosita şi încântata Ramona. Despre Retro Gym s-ar putea scrie multe. 3

Antrenorul Gusti Moldovan scoate campioni pe bandă rulantă. Asta o mai fac în schimb şi alţii. Evenimentul pe care l-a organizat însă duminică, 22 noiembrie, a fost unul deosebit în Târgu Mureş. A trezit atenţia şi atracţia faţă de mişcare. Nu avea cum altfel, când sute de oameni au percutat şi au lucrat la unison, ca într-un show îndelung regizat, sub comanda antrenorului. În participanţii obosiţi şi mulţumiţi a rămas în final bucuria că evenimentul s-a transformat într-o tradiţie la Târgu Mureş.

 

[zizigallery id=1835]

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE