Home / Sanatate / Ce trebuie să știe mureșenii care sacrifică porci

Ce trebuie să știe mureșenii care sacrifică porci

porciDirectorul executiv al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mureş, Vasile-Liviu Oprea, le-a transmis proprietarilor de porci să facă examen trichineloscopic asupra cărnii. Examenul trichineloscopic se execută pe probe de carne, recoltate de la animalul sacrificat, iar consumatorii sunt sfătuiți să nu cumpere carne de porc, produse sau preparate de la persoane neautorizate, din locuri sau spaţii nesupravegheate sanitar-veterinar. „În perioada imediat următoare, vor începe, la nivelul gospodăriilor, sacrificări de porci pentru consum familial. Pe această cale, fac un apel, ca toți proprietarii de porci, de animale pe care le sacrifică, să facă examen trichineloscopic. De obicei, măcelarii știu din ce zonă să preleveze probele și să se prezinte la cabinetele medicale veterinare pentru a fi efectuate examenele. Medicii veterinari au afișat programul permanent de lucru, asigură și sâmbăta și duminica. Pentru probele pozitive descoperite în teritoriu vom face o contraexpertiză la Laboratorul Sanitar Veterinar”, a transmis Vasile-Liviu Oprea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Evoluția cazurilor de COVID-19 se stabilizează în Mureș! Noile rate de incidență

Noile rate de incidență ale cazurilor pozitive de coronavirus au fost transmis luni, 23 noiembrie, …